Περιφέρεια Στερεάς: Ακυρώνονται διαγωνισμοί 2 εκ. ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελάδας στη συνεδρίαση της (8/10/2012) μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη  ακύρωσε δύο διαγωνισμούς προϋπολογισμού 2 εκ ευρώ . Πρόκειται για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας προϋπολογισμού 1,3 εκ ευρώ και την πρόσληψη Συμβούλου για το ΕΣΠΑ την περίοδο 2014-2020 προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Για  το θέμα της τουριστικής προβολής ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι στα σχέδια της Περιφέρειας είναι να αντικατασταθεί το έργο με μια άλλη πρόταση με περιορισμένο αντικείμενο και φυσικά με μικρότερο κόστος .

Από την πλευρά της η εταιρεία που διεκδίκησε το έργο κατήγγειλε μέσω του νομικού της συμβούλου την απόφαση ακύρωσης ως παράνομη και καταχρηστική . Στην εισήγησή της η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας αιτιολογώντας την πρόταση της για ακύρωση του έργου τονίζει ότι δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση του συνόλου των δράσεων ενώ η πράξη ακύρωσης διευκολύνεται και από το γεγονός ότι δεν έχουν συμβασιοποιηθεί οι δράσεις του προγράμματος .

Θυμίζουμε ότι ήταν ένα από τα θέματα που είχε απασχολήσει την προηγούμενη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής σε απανωτές συνεδριάσεις και πολλές συζητήσεις και με καταγγελίες και εξώδικα από την πλευρά των εταιρειών για παραβάσεις καθήκοντος.

Στη χθεσινή συνεδρίαση κατά τη συζήτηση του θέματος ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος επικαλέστηκε την τελευταία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που είχε συνεδριάσει με την προηγούμενη σύνθεση και είχε αναβάλλει τη συζήτηση χωρίς να προσβληθεί από κανέναν η απόφαση αυτή. Σύμφωνα με τον κ. Καραΐσκο η Οικονομική Επιτροπή έχει κάθε δικαίωμα να ακυρώσει το διαγωνισμό χωρίς να δίνει το δικαίωμα στην κάθε εταιρεία να διεκδικήσει αποζημιώσεις .

Τις ενστάσεις του για τον τρόπο που η προηγούμενη περιφερειακή αρχή διαχειρίστηκε το θέμα της τουριστικής προβολής κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Γιαννόπουλος χαρακτηρίζοντας ακατανόητα τα όσα προηγήθηκαν με παραπομπές του θέματος από Επιτροπή σε Επιτροπή και με συνεχείς αναβολές .

Ο κ. Γιαννόπουλος άφησε αιχμές και για τη στάση του προηγούμενου Περιφερειάρχη ο οποίος προτίμησε να μην παραβρεθεί στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής λίγο πριν τη λήξη της θητείας της .

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο πρώην περιφ, σύμβουλος Π. Καραϊσκος ο οποίος εξήγησε ότι πρόκειται για σττρατηγικής σημασίας απόφαση, γι αυτό η προηγούμενη οικονομική Επιτροπή ανέβαλε τη λήψη απόφασης ώστε να  αφήσει τη νέα περιφ, αρχή να διαχειριστεί το θέμα.

 Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής έγιναν επίσης καταγγελίες για μηχανισμούς διοίκησης που προσπάθησαν να μπλοκάρουν τις διαδικασίες του διαγωνισμού.

ΠΗΓΗ: ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 9/10/2014

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.