Περιφέρεια και ΠΕΔ Στερεάς στηρίζουν την υποψηφιότητα του Δήμου Δελφών για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στη Λαμία η 7η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας. Βασικό της θέμα αποτέλεσε η στήριξη της υποψηφιότητας του Δήμου δελφών  για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, κ. Λουκάς Υπερήφανος μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Αποτελεί τιμή αλλά ταυτόχρονα και υποχρέωση μας να στηρίξουμε με κάθε μέσο το Δήμο Δελφών στην υποβολή της υποψηφιότητάς του καθώς και στη  διεκδίκηση της ανάδειξής του σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021. Η ΠΕΔ/ΣΕ θα είναι πάντα αρωγός σε  κάθε εξωστρεφή ενέργεια των Δήμων που θα έχει ως στόχο την προβολή και την αναβάθμιση περιοχών αλλά και της Στερεάς Ελλάδας γενικότερα».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αφού ανάλυσε το σκεπτικό και τις διαδικασίες του όλου εγχειρήματος τόνισε ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα έχει ως στόχο όχι μόνο την ανάδειξη του πολιτισμού της περιοχής των Δελφών αλλά και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.

Την υποψηφιότητα των Δελφών για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 στηρίζει  και το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς.Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

Ένας θεσμός, που ξεκίνησε από την Ελλάδα, έπειτα από πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, και από κοινού Δήμος Δελφών και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου αυτός να φιλοξενηθεί το 2021 στην «Καρδιά της Ελλάδας». Οι Δελφοί, αναμφισβήτητα αποτελούν ένα πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας.  Με σπουδαία αρχαιολογική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, διεθνούς αναγνώρισης, πληρούν σαφώς τις ιστορικές και πολιτιστικές προϋποθέσεις για να ανακηρυχτούν επάξια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.