Παρέμβαση από αλληλέγγυους στις φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Δομοκού

Σήμερα το μεσημέρι,14/3/2015, κατά τις ώρες προαυλισμού των κρατουμένων (3μμ-5μμ), πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στις Φυλακές Δομοκού από 70 περίπου αλληλέγγυους  από Βόλο, Καρδίτσα, Λαμία, Λάρισα και Τρίκαλα. 

Οπως ανακοίνωσαν οι αλληλέγγυοι  στο Athens Indymedia  στήθηκε μικροφωνική μπροστά στην είσοδο της φυλακής, διαβάστηκαν κείμενα αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας και φωνάχτηκαν συνθήματα.

 Υπήρξε και επικοινωνία με κρατούμενο, ο οποίος ενημέρωσε πως την Τρίτη θα κατατεθεί νομοσχέδιο σχετικά με τα αιτήματα των απεργών, αλλά η απεργία πείνας θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς δεν αρκούνται στα ψίχουλα που τάζει ο Πανούσης!

Από τις 02/03/2015 έχουν ξεκινήσει απεργίες πείνας οι πολιτικοί κρατούμενοι Δημήτρη Κουφοντίνας, Κώστας Γουρνάς και Νίκος Μαζιώτης και οι συμμετέχοντες στο Δ.Α.Κ, Αντώνης Σταμπούλος, Τάσος Θεοφίλου, Φοίβος Χαρίσης, Αργύρης Ντάλιος, Γρηγόρης Σαραφούδης και Γιώργος Καραγιαννίδης. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο Δίκτυο θα ακολουθήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο.
Τα αιτήματά τους είναι:
Η κατάργηση του άρθρου 187
Η κατάργηση: του άρθρου 187Α δηλαδή την επιβαρυντική διάταξη για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο»)
Η κατάργηση του νομικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ’.

Απεργία πείνας ξεκίνησαν και τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς:

Μαυρόπουλος Θεόφιλος, Νικολόπουλος Γεώργιος, Νικολόπουλος Μιχάλης, Αργυρού Παναγιώτης, Μπολάνο Δαμιανός, Χατζημιχελάκης Χαρίλαος, Τσάκαλος Χρήστος, Πολύδωρας Γεώργιος, Τσάκαλος Γεράσιμος, Σπυροπούλου Αγγελική και Οικονομίδου Όλγα με βασικό αίτημά τους:
Την άμεση απελευθέρωση των συγγενικών προσώπων των μελών της Ε.Ο. Σ.Π.Φ. Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου.

Στεκόμενοι αλληλέγγυοι/ες σε αυτόν τον αγώνα, επιλέξαμε να βρεθούμε δίπλα στους φυλακισμένους αγωνιστές που βρίσκονται στις Φυλακές Δομοκού, οι οποίες λειτουργούν κάτω από το νομοθετικό πλαίσιο των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους απεργούς πείνας,
και πολεμάμε με κάθε μέσο για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους!

Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ` όλα τα κελιά.

Αγώνας ως το γκρέμισμα όλων των φυλακών!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.