«ΘΟΛΟΥΡΑ!…».-«Προς Γιάνη…επιστολή!..».-Του Μπάμπη Κ. Μώκου

Έντονος προβληματισμός για τα επόμενα βήματα απέναντι στους δανειστές.Μετέωροι και παλινδρομούντες ανάμεσα σε μεταρρυθμίσεις, απορυθμίσεις και εν τέλει… αρρυθμίες;Τα eurogroup αλλεπάλληλα και ο ελληνογερμανικός …πόλεμος χωρίς τέλος.

Πολιτικά βίτσια και καπρίτσια; Ετεροπροσδιορισμοί ,ρητορική εθνολαικιστικής κυριαρχίας αλλά τα κατά διεκδίκηση επίδικα,παραμένουν  επίδικα. Το προεκλογικό νεφέλωμα πυκνώνει και ήδη έχει γίνει …θολούρα!..

Εγκλωβισμός σε πόλεμο εμφανέστατα σημειολογικό,με διαπραγματευτικές δικλείδες… γραμμικές και μόνον.

Καθ’ υπερβάλλουσα πολιτικά  ανεξήγητη επιμονή, εθνοεγωταυρισμός, πείσμα, υπαναχώρηση, ταπείνωση η εμμονή σε διαθέσεις να μην αδυνατίζει  το κομματικό  μας κεφάλαιο; Και το δημοσιονομικό μας αποτύπωμα από δυσμενές να προκύπτει πλέον για τη χώρα ευδιάκριτα έως …ανεξίτηλο!..

   Θεμιτή βέβαια η επικαιροποίηση ιδεολογικών προταγμάτων. Όμως το κλίμα παραμένει εύθραυστο.Την ώρα που ο λαός δεν πεινά απλώς,μα συνεχίζει να καταγράφει …υποαξίες…

    Στο εσωτερικό από τη μια λεφούσια μεταναστών (ωραία διαχείριση!) και από την άλλη κινήσεις σε επίπεδο …θυμικού και επικοινωνίας. Διαρκές,τέλος και το… πυροτέχνημα για κατασίγαση τάσεων στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.Μόνον που  αυτό αποτελεί μέσον διαχείρισης εσωκομματικών αντιδράσεων και όχι διαπραγματευτικό όπλο…

    Λογικά  ο κόσμος άρχισε πλέον να καταλαβαίνει πως, ότι συμβαίνει, κάτι… σημαίνει. Και τα δεδομένα,τα γεγονότα,ο,τι προκύπτει ,αρχίζουν να …εγκαλούν συνειδήσεις. Οι …νεοπαγείς εξαλλότητες για εσωτερική κατανάλωση δεν οδηγούν πουθενά.

   Για να προκύπτει θετικά κάθε διαπραγμάτευση ,η κάθε …ανταξίωση δεν μπορεί  να υποστηρίζεται από υπουργικές προκλητικές  selfieς ευρηματικές πνευματώδεις λεκτικές αψιμαχίες,παρά από έκφραση θέσεων και διαθέσεων υλοποιήσιμων .Ο Θουκυδίδης είχε πεί : «Προχωράς όσο σου επιτρέπει η δύναμη σου. Υποχωρείς όσο σου επιβάλλει η αδυναμία σου».

  Η λελογισμένη θέση  σε όποια  διαπραγμάτευση ,ούδεποτε έβλαψε κανένα και δεν σημαίνει πάντα υπαναχώρηση. Άλλωστε τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

 Οι μεταρρυθμίσεις έχουν πρόσημο και τα νομοθετικά κείμενα παράγουν έννομες συνέπειες.Εδώ η ευθύνη του κυβερνώντος πολιτικού φορέα προκύπτει  κατά διαχείριση  απόλυτα καίρια.Η όποια ενδεχόμενη  συγγνωστή πλάνη είναι απαγορευτική.Γι’ αυτό και ότι συμφωνηθεί οφείλει να προασπίζει  να στηρίζει το συμφέρον του κόσμου.Σε αντίθετη περίπτωση κάθε «μεταρύθμιση» ασμένως δεν την αποδέχεσαι.Και προς την κατεύθυνση αυτή ο αγώνας οφείλει να αναδεικνύεται άκαμπτος, ακάματος.

    Οι Βαρουφάκειες «συνξυγγραφές» δεν γεμίζουν το στομάχι του κόσμου.

Με ποια συλλογιστική Κε υπουργέ  βγαίνεις  και  από το Como μου αναγγέλλεις  επ΄αόριστον εφαρμογή προεκλογικών σου υποσχέσεων «προκειμένου να αποπληρώνονται οι δανειστές»;Γιατί με γέλασες; Τώρα διαπίστωσες την απόλυτη κρατική ταμειακή πενία; Τάχα μου δεν ήξερες. Δεν ρώταγες; Δηλαδή τα πάντα παραπέμπονται στις…καλένδες;

  Και κάτι επί προσωπικού: Γιατί σε μένα που είμαι συνταξιούχος της πάλαι ποτέ μεσαίας τάξης διακηρύσσεις πως δεν θα μου δώσεις « ούτε ένα ευρώ παραπάνω»;  Τι πιστεύεις δηλαδή; Εγώ που έχασα το 50% της σύνταξής μου θα κάθομαι εσαεί να χαζεύω τις παλινδρομικές διακηρύξεις σου και να πιστεύω ,να… ελπίζω στο διηνεκές πως θα με σώσεις; Εσύ, Κε υπουργέ, απ’ό,τι ξέρω , είσαι ευκατάστατος, Εγώ δεν έχω να πληρώσω ούτε το ρεύμα.Εκεί έχω φθάσει.

   Κε υπουργέ, εκεί που είσαι , ΕΓΩ σε ανέδειξα και οφείλεις να μου είσαι γι΄αυτό ευγνώμων. Εγώ θα παραμένω πάντα …απαιτητής.

    Κι΄αν δεν διορθώσεις τα πράγματα , ξέρω τι θα κάνω.Κι’ εσύ ξέρεις. Το ξέρει καλά και ο Πρωθυπουργός σου. Γι’ αυτό, ξυπνήστε, μαζευτείτε, σοβαρευτείτε…και μην αυτοαναιρείσθε.

  Εσύ Κε υπουργέ μου δεν είσαι που διαπρήσια διακήρυξες πως: «Οι φήμες και η προχειρότητα δεν είναι συνεκτική βάση να χτίσεις πολιτικό λόγο»;

Το πιστεύεις; Απόδειξέ το!…

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. a.Stergioy

    Mπραβο Συντροφε