Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού – Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο στη Λαμία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σήμερα   21 Μαρτίου – Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού πραγματοποιήθηκε και στη Λαμία στα πλαίσια του παγκόσμιου εορτασμού   Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης , από τη Κίνηση Πολιτών Λαμίας και αντιρατσιστικές συλλογικότητες .

Στο συλλαλητήριο  παραβρέθηκαν και συμμετείχαν η Κίνηση Πολιτών για τη Λαμία, η δημοτική κίνηση ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και  του αντι-εξουσιαστικού χώρου.

Στο κάλεσμα της κινητοποίησης   μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Γινόμαστε αλληλέγγυοι  και αντιστεκόμαστε υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων!Όπως τότε, όπως πάντα, στεκόμαστε ενάντιοι σε κάθε μορφή εθνικισμού – φασισμού που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πιο ύπουλη και έσχατη μορφή άμυνας του συστήματος απέναντι στην κοινωνία, κάθε φορά που αυτή εξεγείρεται διεκδικώντας την απελευθέρωσή της. Κι ακόμα ξέρουμε καλά πως, καμιά κοινωνία δεν δικαιούται να διεκδικήσει ούτε το κατοχικό δάνειο ούτε τις πολεμικές αποζημιώσεις όταν η ίδια συντηρεί το σάπιο πτώμα του ναζισμού μέσα στους ίδιους τους κόλπους της.

Δηλώσεις  στην κινητοποίηση

 Διαβάστε επίσης

 Κάλεσμα σε Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο στη Λαμία (Σάββατο 21 Μαρτίου, ώρα 12.30 στην πλ. Ελευθερίας)

Μήπως κι εμείς* είμαστε λίγο ρατσιστές; Σκέψεις με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού

Προβολή της ταινίας «Το Μίσος» για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού (Κυριακή 22 Μαρτίου)

 

DSC_1051 DSC_1059 DSC_1064 DSC_1067

 

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.