Ο δικτάτορας Ι. Μεταξάς «μήλον της έριδος» στο Δημοτικό συμβούλιο Λαμίας!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!
 Σε μια συγκυρία που οι δημότες αγωνίζονται για την επιβίωση και τα προβλήματα περισσεύουν ο δικτάτορας  Ιωάννης Μεταξάς   αποτέλεσε το» μήλον της έριδος»  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων της Τετάρτης  29 Ιουνίου 2016.  
Τα αίματα άναψαν όταν  ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο η  πρόταση του τοπικού  συμβουλίου  Ηράκλειας που ούτε λίγο ούτε πολύ  ζητούσε  να δοθεί το όνομα του  Ι. Μεταξά σε πλατεία του χωριού και  το όνομα του πρόωρα θανόντος δημοτικού συμβούλου Αχιλλέα Τζουβάρα  σε μια οδό της κοινότητας.
Έντονα αντέδρασαν στο πρώτο μέρος της πρότασης  οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Χρονάς και της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Λαμία Μαρία Αντωνίου-Σιούτα  αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που θεώρησαν απαράδεκτη  για τη σημερινή εποχή  να τιμάται ο δικτάτορας   Μεταξάς  υποστηρίζοντας  ότι η γνώμη του τοπικού συμβουλίου είναι συμβουλευτική και την τελική απόφαση για την ονομασία έχει το δημοτικό συμβούλιο.
Μπροστά στις αντιδράσεις ο πρόεδρος του σώματος  κ. Κλειτσάκης πρότεινε να  σπάσει η πρόταση και να ψηφιστεί το β μέρος μια και δεν υπήρχαν αντιρρήσεις  από καμιά πλευρά  να δοθεί το όνομα του Αχ. Τζουβαρα σε  οδό της κοινότητας .
 Στην πρόταση αυτή αντέδρασε έντονα ο  επικεφαλής του ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Γιώργος Σαγιάς που κατηγόρησε για μεθοδεύσεις  και επέμενε να ψηφιστεί η πρόταση στο σύνολό της με ονομαστική ψηφοφορία. Με την άποψη αυτή συντάχτηκε  και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ματζάνας.
Μπροστά στο αδιέξοδο  το  θέμα τελικά αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. Ακης

    Θελουν οι φασιστες να χαρουν και εμεις δεν τους αφηνουμε!!!!