Ξανά στους δρόμους για την παιδεία οι φοιτητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Στερεάς

Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους σε όλη τη χώρα  με αίτημα την αύξηση της χρηματοδότησης και την κάλυψη των κενών σε σχολεία και πανεπιστήμια. «Διαμαρτυρόμαστε για την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει κατά 20% τον προϋπολογισμό των πανεπιστημίων, και των ΤΕΙ κατά 20%. Αυτό σημαίνει ότι είναι πρακτικά αδύνατο να λειτουργήσουν υποδομές των ιδρυμάτων, όπως είναι τα εργαστήρια» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Σταύρος Σκουλής, φοιτητής στο ΤΕΙ Πειραιά.

Στη Λαμία φοιτητές του Παρ/τος Λαμίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Στερεάς στα πλαίσια της πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι από κοινού συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου και πορεία στο κέντρο της πόλης με αίτημα την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων για κάλυψη των μεγάλων κενών  σε καθηγητές και υποδομές,   καλώντας  τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία σε συμπαράσταση.

 Στην Αθήνα η  πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και όταν έφτασε στο ύψος του υπουργείου Εργασίας, φοιτητές της Γεωπονικής άδειασαν συμβολικά δύο καφάσια με τομάτες στην είσοδο του κτιρίου, ενώ ομάδα άλλων φοιτητών έκαψε μία σημαία της ΕΕ.

Κινητοποιήσεις έγιναν και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

φοιτητες2φοιτητες3φοιτητες4φοιτητες5

Διαβάστε επίσης

Καταγγελία του συλλόγου σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας για δικαστικές διώξεις σχετικά με τη στέγαση στις εστίες

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.