Νέο τροχαίο στην έξοδο καρμανιόλα Στυλίδας -Καραβόμυλου του ΠΑΘΕ. Και νέα χαράτσια-διοδίων και ατυχήματα….

Στις 16 Μαρτίου παραδόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη Στυλίδας ένα κομμάτι του ΠΑΘΕA/Κ Αγ. Μαρίνας –  Ράχες”  το οποίο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί  εδώ και χρόνια.  Μαζί με την παράκαμψη της Στυλίδας  εγκαινιάστηκαν  από την κοινοπραξία ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΟΔΟΣ και  τρεις νέοι σταθμοί διοδίων -ένας μετωπικός στη Μαυρομαντήλα και δύο πλευρικοί -που επιβαρύνουν τους διερχόμενους οδηγούς με νέα  χαράτσια διοδίων  για ένα δρόμο που κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή δικά μας.

Στο τμήμα αυτό του ΠΑΘΕ από την αρχή επισημάνθηκε ότι υπάρχει ελλιπής και λανθασμένη σήμανση στην  έξοδο Στυλίδας –Καραβόμυλου. Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για διασταύρωση-καρμανιόλα αλλά  κανείς δεν συγκινήθηκε.

Σήμερα 15 ημέρες από την παράδοση του έργου της παράκαμψης της Στυλίδας στη διασταύρωση αυτή σημειώθηκε ένα ακόμα τροχαίο που παραλίγο να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές. Να σημειωθεί ότι και πριν από λίγες ήμερες στην ίδια διασταύρωση έγινε επίσης ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο.
Ειδικότερα νταλίκα  που ερχόταν από την έξοδο Στυλίδας  -για να αποφύγει τα διόδια -συγκρούσθηκε με ΙΧ τύπου τζίπ που κινούνταν στην παλαιά Εθνική οδό με κατεύθυνση από τον Καραβόμυλο προς τη Στυλίδα. Ο ελιγμός του  βούλγαρου οδηγού της νταλίκας  και η χαμηλή ταχύτητα του φορτηγού που κατέληξε σε κολόνα της ΔΕΗ έσωσε τον οδηγό του ΙΧ και την συνεπιβάτιδα στη νταλίκα. Οι τραυματίες- ευτυχώς ελαφρά- μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Την Παρασκευή  στις 11 το πρωί ο Δήμος Στυλίδας οργανώνει διαμαρτυρία  μαζί με τους κατοίκους της Αν. Φθιώτιδας στη διασταύρωση καρμανιόλα.

Θα περιμένουμε τη δημοτική αρχή Στυλίδας και τους κατοίκους της περιοχής να  δώσουν το παρόν και στο πανελλαδικό άνοιγμα διοδίων  την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου με σύνθημα:

  Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό

Δρόμοι ελεύθεροι για όλους χωρίς διόδια

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.