Νέα διευρυμένη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς για το «καυτό» θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων

Στη σκιά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε μη νόμιμη τη μετατροπή του Περιφερειακού  ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας σε ΑΕ συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 12/5 εκ νέου  το ΔΣ της ΠΕΔ   παρουσία των Δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας, στις  στ11:00 π.μ. στα γραφεία της, Λεωνίδου 6  στη  Λαμία με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

-Συζήτηση περί του σχεδίου νόμου για τη «σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας» και διαμόρφωση προτάσεων στα πλαίσια της διαδικασίας διαβούλευσης.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση  του ΔΣ της ΠΕΔ την προηγούμενη Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος αναφερόμενος στο  θέμα  το οποίο  βρίσκεται σε διαβούλευση  ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ΠΕΔ δεν πρόκειται να λάβει συγκεκριμένη θέση για το θέμα, αντίθετα θα έχει τον ρόλο του διαμεσολαβητή για να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων για τη Στερεά Ελλάδα» ενώ  έπειτα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, η κατάθεση αιτήματος παράτασης της διαβούλευσης κατά δεκαπέντε (15) ημέρες.

Ομοφωνία υπήρξε στην απόφαση για τη σύσταση επιτροπής για την ενδελεχή εξέταση του σχεδίου νόμου και την κατάθεση προτάσεων βελτίωσής του. Στην εν λόγω επιτροπή αποφασίστηκε να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Υπερήφανος, ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Σουλιώτης, ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Σταυρογιάννης, η Δήμαρχος Λεβαδέων, κα Πούλου και ο Δήμαρχος Σκύρου, κ. Χατζηγιαννάκης.

Επίσης, αποφασίστηκε η σύγκλιση της παραπάνω επιτροπής, τη Δευτέρα 9 Μαΐου και η σύγκλιση του Δ.Σ. της ΠΕΔ σε νέα συνεδρίαση, την Πέμπτη 12 Μαΐου, με διευρυμένη σύνθεση.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.