Μ. Γλέζος από Λαμία: Πρέπει να αγωνιστούμε για να φέρουμε τον λαό στην εξουσία

 

Στην πόλη της Λαμίας βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης, ο αγωνιστής της αριστεράς Μ. Γλέζος, καλεσμένος του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας. O Μανώλης Γλέζος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην γεμάτη με μαθητές και μαθήτριες αίθουσα τελετών του σχολείου με θέμα «Εθνική Ανεξαρτησία και η Κοινωνική Δικαιοσύνη», ωστόσο η  συζήτηση δεν άργησε να επεκταθεί γύρω από πολλά θέματα ανάλογα με τις ερωτήσεις των νεαρών μαθητών.

Τον κ. Γλέζο υποδέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με επικεφαλής τον Διευθυντή, Ηλία Χονδραλή, ενώ παραβρέθηκε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Χρήστος Δημητρίου. Παρούσα και η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της «Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία», εκπαιδευτικός, Μαρία Αντωνίου.

Μιλώντας στους μαθητές του 5ου Λυκείου της Λαμίας ο Μανώλης Γλέζος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ από το 4% έγινε κυβέρνηση με το  σύνθημα, «θα φέρουμε το λαό στην εξουσία». «Ωστόσο ο λαός δεν ήρθε ποτέ στην εξουσία και για αυτό βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε και πρέπει να αγωνιστούμε ώστε να έρθει πραγματικά στην εξουσία» πρόσθεσε ο Μ. Γλέζος. 


Ο κ. Γλέζος έκανε αναφορές στη ζωή του στη ιδιαίτερη πατρίδα του τη Νάξο, μίλησε για την άμεση δημοκρατία, που οραματίζεται,  καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «ελεύθεροι θα είμαστε όταν συνειδητοποιήσουμε τι θέλουμε και παλέψουμε για αυτό».  Όπως ανέφερε,  δεν  πρέπει μόνο να μένεις στην καταγγελία,  αλλά και να προτείνεις λύσεις, ώστε να βγει ο λαός από τα αδιέξοδα. Και όσο δύσκολο κι αν είναι,  αυτό μπορεί να επιτευχθεί «μόνο με την άμεση δημοκρατία και όχι με το κόμμα καθοδηγητή ώστε ο λαός να έρθει πραγματικά στην εξουσία» .

Ο Μανώλης Γλέζος τόνισε πως τα δάνεια αποτελούν την υποταγή της Ελλάδας στους δανειστές και πως μόνο αν πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση.

Στάθηκε επίσης σε  ερώτηση μιας μαθήτριας για το «αν θα πρέπει η Ελλάδα, να φύγει από την Ευρώπη», για να εισπράξει την απάντηση που είχε δώσει τελευταία στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά την παρουσία και του Αλέξη Τσίπρα πριν υπογράψει το 3ο μνημόνιο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν τους χαρίζουμε την Ευρώπη. Διότι Ελλάδα έχει δημιουργήσει την Ευρώπη, ξεκινώντας ακόμη κι αυτή τη λέξη Ευρώπη και την ετυμολογία της: Ευρύς  + ωψ = ανοικτομάτης με μεγάλα μάτια. Άρα,  πρέπει να δώσουμε τη μάχη μέσα στην Ευρώπη για να την αλλάξουμε».

DSC_3985 DSC_3987 DSC_4004 γλέζος μαθητες

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.