Πως φαντάστηκαν οι Σοβιετικοί καλλιτέχνες την ζωή στο διάστημα

Οι καλλιτέχνες από τη Σοβιετική Ένωση δεν φαντάστηκαν μόνο την Ουτοπία των εργατών εδώ στη Γη. Σκέφτηκαν επίσης ότι το μεγάλο κομμουνιστικό πείραμα θα επεκτεινόταν κάποια στιγμή και σε άλλους πλανήτες.

Αυτές οι ζωγραφικές εικόνες και τα γραφιστικά σχέδια παρουσιάζουν ακριβώς τις καταπληκτικές καλλιτεχνικές ενοράσεις τους, τοποθετώντας τη Σοβιετική Ένωση στο διάστημα.

jyzaaegdkqvvjvvrva8f-805x450 (1)

vzdhd33wxocnx7smtwrn

tw0t3vwa55wjcggzjgjp

Ζωγράφοι και γραφίστες όπως οι Pavel Klushantsev, Andrei Sokolov, V. Burmistrov, A.S.Sysoyev, N.V. Shchelznyaka, N.M. Kolchitskogo, M. Vasiliev, Sergei Gavrish, N. Kolchitsky εμπνεύστηκαν από το διάστημα. Εικονογράφησαν εξώφυλλα βιβλίων και παιδικά βιβλία, σχεδίασαν αφίσες ταινιών επιστημονικής φαντασίας ή αφίσες για τη Σχολή Τεχνολογίας, ζωγράφισαν ακόμη και για να συνοδεύσουν κάποια άρθρα επιστημονικού ενδιαφέροντος.

d3a5qv89k3s9pivaiiue

jjsdg8tbctx0ut1no6oe

Τα θέματά τους πολλά και διάφορα, εκτείνονταν από ορυχεία σε άλλους πλανήτες μέχρι υπόγειους σταθμούς στη σελήνη, και από λεωφόρους που διασχίζουν το διάστημα μέχρι τη συντροφικότητα δύο αστροναυτών που αγναντεύουν πιασμένοι χέρι-χέρι έναν θόλο σε κάποιο μακρινό -για εμάς- αστέρι.

zsuwvn7kzhd14335nyee

vpedfhdjrzyb4bxpcbck

chokd3jt6cihdguvpdfg

ciy9piblfjen1xd5jsn0

v7tbcddkyguhrx9gjlq5

gmnsnu6xouo1qwixkt6p

n0kslkvzililc2j5bica

c7ghlgvbjze0d8p3ceek

z0nafbxere4r8m8mlyxn

yjgxkos0btpqioicmyve

mggzvun0p8ogy7asssng

kuxzwkj89hdrb4gdykmt

wur5xf0kicztvex3tubs

cvcsqnl0ls7hdodciuzw

πηγή: Vincze Miklós 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.