Με μονομερή έμφαση στο θρησκευτικό στοιχείο γιορτάστηκε από τη Δημοτική αρχή η επέτειος της 18ης Οκτωβρίου (φωτο)

Με κάθε επισημότητα  γιόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας και η Δημοτική Αρχή την 18η Οκτωβρίου – εορτή του Αγίου Λουκά πολιούχου της πόλης και της απελευθέρωσης της Λαμίας από το Γερμανικό ζυγό. 

Όπως κάθε χρόνο παρά την κριτική της αριστερής αντιπολίτευσης προς τη Δημοτική αρχή η  έμφαση δόθηκε μονομερώς στο θρησκευτικό στοιχείο με τιμώμενο πρόσωπο τον Ευαγγελιστή Λουκά χωρίς αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της απελευθέρωσης της πόλης και απόδοση τιμών στους ελευθερωτές της όλης μαχητές του ΕΛΑΣ.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στην οποία πρωτοστάτησε ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κύριλλος (λόγω απουσίας του Μητροπολίτη  Φθιώτιδας), λιτανεία της εικόνας του Αγίου Λουκά με τη συνοδεία των τοπικών αρχών, μαθητών, ολόκληρου του κλήρου και της Φιλαρμονικής μέχρι τη Μητρόπολη και τέλος επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

 

DSC_2024 DSC_2019 DSC_2020 DSC_2021

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. aris

    Στην επίσημη Πρόσκληση για τις εκδηλώσεις υπάρχουν επάνω νούμερα από ΦΕΚ για τον εορτασμό. Διάβασε τα πρώτα και μετά κρίνε.