Με μοναδικό (εξ αναβολής) θέμα της ΠΕΛ συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων

Με μοναδικό θέμα την  πρόταση του Δημάρχου Λαμιέων  για συμμετοχή του Δήμου σε  Αναπτυξιακή Α.Ε. για αξιοποίηση της ΠΕΛ  συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων.

Το θέμα είχε  εισαχθεί προς συζήτηση στην προηγούμενη συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου αλλά η λήψη απόφασης αναβλήθηκε  και παραπέμφθηκε στη νομική επιτροπή του Δήμου για  γνωμοδότηση μετά τις  έντονες αντιδράσεις  από όλες  τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που αμφισβητούσαν τη νομιμότητα  μιας  τέτοιας της απόφασης  καθώς με ευθύνη της κυβέρνησης εκκρεμεί    η εκκαθάριση του προηγούμενου νομικού προσώπου της ΠΕΛ και δεν έχει ρυθμισθεί το θέμα των  υποχρεώσεων της.

Το θέμα επανέρχεται προς  συζήτηση  με θετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου   στα παρακάτω ερωτήματα:

1) Αν επιτρέπεται και είναι νόμιμη, με βάση τις διατάξεις του Ν. 4605/2019 η σύσταση της εταιρείας που προβλέπεται από τα άρθρα 58 επ. και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να συσταθεί αυτή και αν υφίστανται, με βάση τις
διατάξεις του ιδίου νόμου, διαδικαστικής φύσεως εμπόδια, που δεν επιτρέπουν την σύσταση της εν λόγω εταιρείας, την έγκριση του καταστατικού και την καταχώριση του στο Γ.Ε.ΜΗ. και 2) Αν το σχέδιο καταστατικού και η οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, ως έχουν εισαχθεί για συζήτηση, έχουν συνταχθεί με βάση το νόμο.

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στην 17η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, που θα πραγματοποιηθεί στις 07 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στην οδό Αινιάνων αριθ.6, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης.”

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Ανακοινώσεις Δημάρχου Λαμιέων, κ. Ευθυμίου Κ. Καραΐσκου.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Θέμα 1ο: Έγκριση οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας, έγκριση σύστασης και συμμετοχής του Δήμου Λαμιέων στην Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία με επωνυμία «Φορέα Διοίκησης, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων και Εγκαταστάσεων Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.», διακριτικό τίτλο «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.» και έγκριση σχεδίου καταστατικού. (Εξ’ αναβολής).

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.