Μήνυμα αλληλεγγύης από την Καλοσκοπή Φωκίδας στον αγωνιστή για τη σωτηρία της Γκιώνας Στ. Κόλλια

Μήνυμα αλληλεγγύης σήμερα στην Καλοσκοπή Φωκίδας όπου στις 29/4/2015 οι «γνωστοί» άγνωστοι έκαψαν ξανά το σπίτι του Στέφανου Κόλλια,  αγωνιστή για τη σωτηρία της Γκιώνας  με τον ίδιο φασιστικό τρόπο όπως στο παρελθόν.

…………………..

Σήμερα στην Καλοσκοπή στο καμένο για ακόμα μία φορά σπίτι του Στέφανου Κόλλια.
Τι να σημαίνει άραγε αυτή η φωτιά;
-Ακόμα ένα ατύχημα;
– Ακόμα ένα μήνυμα;
– Ακόμα μια προειδοποίηση σε συμβολική ημερομηνία σε όλους όσους έχουν σπίτια στα γύρω χωριά να βάλουν μυαλό;
– Ότι κάποιοι δεν θα ησυχάσουν αν δεν διώξουν από τα χωριά αυτούς που αγωνίζονται;
– Ένα μήνυμα προς την νέα κυβέρνηση ότι δεν θα της περάσει;.
Στην Καλοσκοπή μαζί με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φωκλιδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου , τον επικεφαλής των Πολιτών στο Προσκήνιο τοπικούς συμβούλους και κατοίκους της περιοχής.
Το μήνυμα της αλληλεγγύης θα ακουστεί πιο δυνατά απο το μήνυμα του μίσους και του διχασμού.

Απ. Τσιάμης

10996060_900240466665764_7274615283701444_n

Το περιστατικό περιγράφουν οι συντοπίτες του Στ. Κόλλια:

«Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως στο παρελθόν προηγήθηκε μια απόπειρα εμπρησμού , που διαπιστώθηκε από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού το βράδυ του Σαββάτου, αλλά επειδή μάλλον δεν ήταν αποτελεσματική,  οι εγκληματίες επανήλθαν το ίδιο βράδυ  για να το κάψουν ολοσχερώς

Ο δεύτερος ολοκληρωτικός εμπρησμός είναι μήνυμα στο Στέφανο,  που είχε αποφασίσει να ξαναγυρίσει στο χωριό με την σύντροφο του  για να μείνουν  μόνιμα, ότι είναι ανεπιθύμητος  και αυτό το μήνυμα φέρει φασιστική και μαφιόζικη  υπογραφή.
Οι εμπρηστές όποιοι και αν είναι, κουκουλοφόροι άμισθοι ή έμμισθοι , με πρακτικές φασιστικές και μαφιόζικες, θεωρούν ότι το χωριό τους ανήκει και ότι μπορούν να διαφεντεύουν τις ζωές των ανθρώπων.  Για προσωπικά ή αλλότρια συμφέροντα, εκτελούν συμβόλαια. Αποθρασύνονται και τολμούν για δεύτερη φορά, αφού την πρώτη καλύφθηκαν στο  σκοτάδι της απουσίας ερευνών από την πλευρά των αρμοδίων αρχών.
Στοχοποίησαν έναν άνθρωπο   με παρουσία στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες , όπως σε αυτούς ενάντια στην ασυδοσία των μεταλλείων,  που αναπτύχθηκαν στο χωριό πριν τον πρώτο εμπρησμό, συνεχιστή  των αγωνιστικών παραδόσεων της οικογένειας του.
Εξάλλου σε αυτό το χωριό είναι νωπή ακόμη η μυρωδιά  του καπνού από τα σπίτια των Κουκουβιστιανών  που έκαιγαν οι φασίστες Γερμανοί, είναι  νωπές ακόμη οι μνήμες των αγωνιστών που αντιστάθηκαν,  όπως και τα ονοματεπώνυμα τους
Το πρώτο  σπίτι που κάψανε ήταν του πατέρα του Στέφανου,  του Φοίβου και  αυτό προκάλεσε πόνο  γιατί μαζί με το σπίτι αφαιρέθηκε και ένα   κομμάτι της μνήμης του, αλλά  και της ιστορίας του χωριού. 
Αυτό που νιώθουμε τώρα ξεπερνά τον πόνο και γίνεται οργή.
Γιατί αυτό το σπίτι ξαναφτιάχτηκε με πολύ  κόπο  και προσπάθεια από τον Στέφανο  και από την  αλληλεγγύη του κόσμου.
Απαιτούμε από τις ανακριτικές αρχές να ενεργήσουν σοβαρά για την αποκάλυψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών και όχι όπως την πρώτη φορά.
Καλούμε  τους συγχωριανούς να πάρουν θέση, να σταθούνε στο πλευρό του Στέφανου και να βοηθήσουν στην ανακριτική έρευνα.  Αν το χωριό έχει  κουκουλοφόρους, αυτοί πρέπει να  αποκαλυφθούν, γιατί αλλιώς  θα αποθρασύνονται.
Το μήνυμα μας απέναντι στους εγκληματίες,  είναι αυτό:
Από τον εμπρησμό  κρατάμε την φωτιά και δεν θα την σβήσουμε μέχρι να αποκαλύψουμε και να απαλλαγούμε από  αυτούς που θεωρούν το χωριό , την περιοχή και τις ζωές μας  τσιφλίκι τους. 
Συντοπίτες του Στέφανου Κόλλια»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.