Λουκέτο από αύριο στο ΤΕΙ Στερεάς- Σύσκεψη φορέων της Περιφέρειας συγκαλεί ο Πρόεδρος του ιδρύματος

 Σύσκεψη φορέων της Περιφέρειας συγκαλεί αύριο Δευτέρα ώρα 12.00 ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς Ντίνος Αναστασίου με αντικείμενο συζήτησης τα προβλήματα λειτουργίας του  ιδρύματος.

 Ως γνωστόν από αύριο Δευτέρα 23/6 το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας  βάζει λουκέτο εν μέσω εξεταστικής υλοποιώντας την απόφαση της Συγκλήτου αφού πλέον αδυνατεί να βρει τρόπο χρηματοδότησης βασικών λειτουργικών του αναγκών. Για μια ακόμα φορά  αποδείχτηκαν  «λόγια του αέρα» οι εξαγγελίες του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για διευθέτηση των προβλημάτων  χρηματοδότησης στο ΤΕΙ Στερεας  και καταβολή των δεδουλευμένων των απλήρωτων έκτακτων καθηγητών.

Να θυμίσουμε ότι οι έκτακτοι επιστημονικοί και εργαστηριακοί συνεργάτες  του ΤΕΙ είχαν προαναγγείλει επίσχεση εργασίας από Δευτέρα αν δεν τους δίνονταν έγγραφη επίσημη διαβεβαίωση για το χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων τους (βλέπε σχετικά: http://altpress.gr/)

Και με με θύματα τους φοιτητές και τις οικογένειες τους αποδεικνύεται  η δραματική υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και η προχειρότητα του περίφημου σχεδίου «ΑΘΗΝΑ»  που επέβαλε η συγκυβέρνηση του μνημονίου.

Η ανακοίνωση της συγκλήτου για αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Στερεάς

 Υλοποιώντας την απόφαση της Συγκλήτου/Συνέλευσης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας που πάρθηκε στη συνεδρίαση της 4ης Ιουνίου 2014, το ΤΕΙ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναστείλει την λειτουργία του από την Δευτέρα 23-06 έως την Κυριακή 29-06-2014.  

Βασικός λόγος της αναστολής της λειτουργίας του ιδρύματος είναι η έλλειψη χρηματοδότησης εκ μέρους του Υπουργείου που οδηγεί σε μια σειρά σημαντικών προβλημάτων, όπως η μη πληρωμή των έκτακτων καθηγητών, των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης καθώς και των λοιπών οικονομικών υποχρεώσεων του Ιδρύματος, απαραίτητων για την ομαλή λειτουργία του.

 Η πρόσκληση για τη σύσκεψη

Σας προσκαλούμε την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 και ώρα 12:00 στο  Αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης του ΤΕΙ στην Λαμία, σε συνάντηση των φορέων της Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας με το Ίδρυμα μας και με αντικείμενο συζήτησης τα προβλήματα λειτουργίας του νέου Ιδρύματος (σχετική πρόσκληση στο συνημμένο αρχείο).
 
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ
Ντίνος Αναστασίου

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.