Λαμία: Συναγερμός για φωτιά από διαρροή προπανίου σε κλειστό εργοστάσιο

Φωτιά μετά από διαρροή προπανίου αναστάτωσε για περισσότερες από τρεις ώρες το απόγευμα του Σαββάτου την πυροσβεστική υπηρεσία και  την αστυνομία . Άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών και αποκλεισμός του δρόμου μπροστά από το εργοστάσιο για την αποφυγή ατυχήματος.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε επιχείρηση κεραμοποιίας Ζαρκαδούλα στη Λαμία που δεν βρίσκεται σε λειτουργία, πολύ κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα. Στο χώρο του πρώην εργοστασίου παρέμεναν τρεις δεξαμενές γεμάτες προπάνιο.  Σύμφωνα με τον παλιό ιδιοκτήτη της εγκατάστασης, αυτή έχει δοθεί για παλιοσίδερα σε ρομά.  Φαίνεται ότι η αποκόλληση κάποιου σωλήνα δημιούργησε τη διαρροή και την εκδήλωση φωτιάς.  Αρχικά έγινε προσπάθεια να μπαζωθεί το σημείο για να σβήσει η φωτιά αλλά χωρίς αποτέλεσμα στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι αρχές και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Στο σημείο έφτασε μεγάλη δύναμη της Π.Υ., αστυνομικοί της τροχαίας Λαμίας απέκλεισαν το τετράγωνο, ενώ κλήθηκαν και ειδικοί από την περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας.

 Τελικά περίπου λίγο πριν τις 8 και μισή το απόγευμα η φωτιά μετά από μεγάλη προσπάθεια κατασβέστηκε. Όχημα της πυροσβεστικής παραμένει σε επιφυλακή μπροστά από το  εργοστάσιο και έχει αποκλειστεί ο δρόμος  και σήμερα Κυριακή  μέχρι να εξαντληθεί μικρή ποσότητα αερίου που συνεχίζει να εκλύεται από την μία από τις τρεις δεξαμενές.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.