Λαμία: Παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησαν οι ρομά για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης

Την  παρέμβαση του Εισαγγελέα  Λαμίας  ζήτησε το πρωί της Παρασκευής ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΡΟΜ Στερεάς Ελλάδας για τις  άθλιες συνθήκες  διαβίωσης οι οποίες  επικρατούν στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης  που θα  πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα από το Δήμο Λαμιέων .

Παράλληλα, έξω από τα Δικαστήρια  της Λαμίας πραγματοποιήθηκε ειρηνική  συγκέντρωση διαμαρτυρίας από  τους Ρομά της πόλης.

 Ο Πρόεδρος του  Συλλόγου ΡΟΜ  Βαλάντης Χαλιλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος υπεύθυνος για την Καμηλόβρυση Γιώργος Τσακίρης μίλησαν για τις ψεύτικες  υποσχέσεις και τα ψέμματα που κατά  καιρούς εισπράττουν και για τις ΄άθλιες  συνθήκες  στέγασης τους στην Καμηλόβρυση που  αποτελούν «ντροπή  για  την Περιφέρεια  και για όλους μας».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν  «έχουν έρθει 50 κοντέινερ από τις Δομές Προσφύγων που είναι για οικογένειες Ρομά και τα αφήνουν στο έλεος των κλεφτών αντί να μας τα δώσουν να στεγαστούν οικογένειες με μικρά παιδιά που ζουν σε σκηνές κάτω από τα ναύλον».

Τα  κοντέινερ που ήταν πλήρως εξοπλισμένα  όπως δείχνουν  και οι φωτογραφίες στο πανό έχουν   λεηλατηθεί, δεν υπάρχει τίποτα  μέσα… 

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, μέσα στο κρύο και τη βροχή, χωρίς νερό και τα απαραίτητα για τα παιδιά που θέλουν να πάνε σχολείο. Ζητούμε απλά πράγματα, είμαστε Έλληνες πολίτες, φορολογούμαστε, εμβολιαζόμαστε, γιατί μας φέρονται με αυτό τον τρόπο;».

«Μας  πέταξαν ΄7 χιλιόμετρα  έξω από τον ιστό της πόλης χωρίς να μεριμνήσουν για  την μετακίνηση μας. Πώς θα πάμε να ψωνίσουμε; Τα παιδιά  όταν βρέχει πηγαίνουν σχολείο με τα πόδια ξυπόλυτα μέσα στις λάσπες….»

«Υπάρχουν χιλιάδες προβλήματα, ζούμε  με το ψέμα το δικό τους  κρίνεται  η δική μας  η ζωή. Ενα  τους ΝΑΙ  θα μας πάει 150 χρόνια μπροστά . ΄Ενα ΟΧΙ 150 χρόνια πίσω…» Διατάζουνε για μας χωρίς να γνωρίζουμε εμείς,μιλάνε για μας  χωρίς να ξέρουμε για μας » » Να  πάρουν μια απόφαση, θα μείνουμε  στον καταυλισμό, θα πάμε αλλού» Να πάρουμε μια απάντηση  , δεν  μας βοηθάει κανένας…»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.