Λαμία: Θερμή και αγωνιστική υποδοχή των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν κάτοικοι κι εργαζόμενοι της Λαμίας στους εργαζόμενους και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, που αντιπροσωπεία τους βρέθηκε στην πόλη το πρωί του Σαββάτου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη Στερεά.

Τους εργαζόμενους υποδέχθηκε αγωνιστικά το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και συνάδελφοί τους από την περιοχή, δηλώνοντας ότι παραμένουν στο πλευρό τους, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη καμπή του αγώνας τους  που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, το πέταγμα των εργαζομένων σε  προγράμματα ανεργίας και ο  μαρασμός της περιοχής.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε αυτοκινητοπορεία στο κέντρο της πόλης, όπου μοιράστηκαν μαζικά ανακοινώσεις σε εκατοντάδες κατοίκους, ενώ ένα γιγαντοπανό κρεμάστηκε και δέσποζε στο κέντρο της πόλης, στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα: «Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, όχι στις απολύσεις, όχι στο μαρασμό του τόπου μας».

Η κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των Σωματείων τους ολοκληρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου έδωσαν και και συνέντευξη Τύπου.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Απρίλη (12.30 μ.μ.) στην παραλία της Λάρυμνας και τη συναυλία αλληλεγγύης με τον Γιώργο Νταλάρα και Φωτεινή Βελεσιώτου.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ

Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ χαιρετίζουν από καρδιάς την υποδοχή του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, αλλά και την προετοιμασία που είχε κάνει όλες τις προηγούμενες ημέρες για την επιτυχία της αυτοκινητοπορείας – περιοδείας και συνέντευξης τύπου που έδωσαν σήμερα τα σωματεία μας στην πλατεία Eλευθερίας στις 11:30 πμ.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα την υποδοχή του λαού της Λαμίας που ήταν συγκινητική και μεγάλη.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα μαθαίνουν την αλήθεια για το έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ και την αποτυχία του σχεδίου της κυβέρνησης. Όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού την καταγγέλλει και συντάσσεται μαζί μας στον αγώνα που κάνουμε για την επαναλειτουργία της και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Η επιτυχία της απεργίας και της συναυλίας αλληλεγγύης με τους Γιώργο Νταλάρα και την Φωτεινή Βελεσιώτου την Τετάρτη στις 12:30 μμ στην παραλία της Λάρυμνας είναι δεδομένη.

Συνεχίζουμε την δράση μας για να:

● μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ

● μάθει όλοι η Ελλάδα την αλήθεια

● γίνουν ακόμη πιο δυναμικές, μαζικές και αποφασιστικές οι επόμενες κινητοποιήσεις έτσι ώστε να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτή, να μην σπαταληθεί άλλο χρήμα του λαού, να μην μαραζώσουν μεγάλες περιοχές σε 5 νομούς της χώρας μας.

Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η παραγωγή της ήταν μεγαλύτερη, από την παραγωγή των ΗΠΑ.

Το κλείσιμο της είναι εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και επιχειρησιακό έγκλημα.

Καλούμε τα τοπικά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης να πραγματοποιήσουν εκπομπές, να ανοίξουν συζητήσεις, να καταθέσουμε στοιχεία, προτάσεις, να ενημερωθεί ο λαός της Στερεάς και όλης της χώρας».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment