Λαμία: Απεργιακή συγκέντρωση εκπαιδευτικών ενάντια στην ατομική αξιολόγηση

Πραγματοποιήθηκε από  το πρωί της Τετάρτης (15/2)  στη πλατεία Διάκου, στη Λαμία απεργιακή συγκέντρωση δασκάλων και καθηγητών στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας   του κλάδου που προκήρυξαν ΕΛΜΕ-και ΣΕΠΕ. Στη 1.00 το  μεσημέρι έχει προγραμματισθεί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ βρίσκονται σε 24ωρη απεργία ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, που εφαρμόζεται ήδη στους νεοδιόριστους των σχολείων του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, για τους οποίους, μάλιστα, η θετική αξιολόγηση αποτελεί και προϋπόθεση μονιμοποίησης.

Σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των  εκπαιδευτικών «η στόχευση του υπουργείου είναι να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 330924969_888410845540943_6092399953201435743_n-725x1024.jpg

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ  ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

Στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς και τον αγώνα που δίνουν για τα δικαιώματά τους, για το σχολείο και τη μόρφωση που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας

· Στηρίζουμε τη παν εκπαιδευτική απεργία την Τετάρτη στις 15 Φλεβάρη

· Συμμετέχουμε στη απεργιακή συγκέντρωση ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ Φθ/δας, 11:00 στην πλ. Διάκου

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας στέκεται στο πλευρό των καθηγητών και των δασκάλων των παιδιών μας, που παλεύουν ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης. Αγωνίζονται για ένα σύγχρονο σχολείο που έχουν ανάγκη σήμερα τα παιδιά μας.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση στους εκπαιδευτικούς, στα σχολεία μας, στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, υλοποιώντας πιστά τις κατευθύνσεις του ΟΑΣΑ και της ΕΕ. Για να στηρίξει την επίθεση της προβάλλει ψεύτικα επιχειρήματα, εκβιάζει τους εκπαιδευτικούς επιστρατεύει την καταστολή.

Δεν θα τους περάσει.

Οι εκπαιδευτικοί είναι στον αγώνα και έχουν το δίκιο με το μέρος τους

Είμαστε μαζί τους

Παλεύουμε για ένα δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά μας και δεν θα κοιτάει τους γονείς στην τσέπη.

Παλεύουμε για μείωση των μαθητών ανά τάξη και όχι στις τάξεις σαρδέλες που λένε οι νόμοι τους.

Παλεύουμε για σύγχρονα σχολεία και υποδομές και όχι να φοβούνται οι μαθητές και οι καθηγητές να κάνουν μάθημα.

Παλεύουμε για τα σύγχρονα δικαιώματα των εκπαιδευτικών για να μπορούν να επιτελούν το σημαντικό έργο τους με τους καλύτερους όρους.

Γι’ αυτούς τους λόγους συμμετέχουμε στον αγώνα

Συμμετέχουμε απεργιακή συγκέντρωση ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ Φθ/δας

11:00 στην πλ. Διάκου

Απεργιακές συγκεντρώσεις διοργάνωσαν σύλλογοι και σωματεία εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα ενώ μαζική πανεκπαιδευτική συγκέντρωση  διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλ. Συντάγματος όπου οι εκπαιδευτικοί ένωσαν τη φωνή τους  με τους καλλιτέχνες που βρίσκονται   σε κινητοποιήσεις.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.