Λαμία: Άρχισαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Πάρκου -Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους

 Άρχισε νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία στα μέσα Μαΐου το έργο ανάπλασης της πλατείας Πάρκου μια και  η κίνηση στο κέντρο της Λαμίας  λόγω των περιοριστικών μέτρων είναι μειωμένη και τα καταστήματα  αυτό το Πάσχα  παραμένουν κλειστά.

Το έργο ανάπλασης  αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 6-8 μήνες μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Κραϊσκος στην επιθεώρηση  των έργων που έκανε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ζήτησε προκαταβολικά συγγνώμη από τους δημότες  για την  ταλαιπωρία  που θα υποστούν το επόμενο διάστημα όμως είναι ένα έργο  το οποίο όπως  είπε «θα δώσει νέα πνοή στην πόλη» .

Το έργο Προϋπολογισμού Μελέτης 1. 8 εκ.  ευρώ είχε προγραμματιστεί, μελετηθεί και δημοπρατηθεί με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο  από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Έργο σημαντικό και απαραίτητο  για την πόλη μας  για το οποίο όμως υπάρχει  ο αντίλογος ότι η μελέτη του έγινε   κάτω από πίεση χρόνου  «για να μην  χαθούν τα λεφτά» , χωρίς αρχιτεκτονικό διαγωνισμό  (Διαβάστε σχετικά άρθρο ΕΔΩ)

“Εμείς, θα συνεχίσουμε το έργο, με κάποιες βελτιώσεις που όμως δεν θα απέχουν από το αρχικό σχέδιο γιατί είναι θέμα επιλεξιμότητας της δαπάνης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραΐσκος.

Η πλατεία Πάρκου είναι ένας από τους μεγαλύτερους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο της πόλης,  μια ιστορική πλατεία  η οποία  διαχρονικά δέχτηκε διάφορες επεμβάσεις και αλλαγές. Στη σημερινή της μορφή  προστέθηκαν λειτουργίες και κατασκευές χωρίς βασικό σχεδιασμό και κατέληξε να παρουσιάζει εικόνα υποβάθμισης και δυσλειτουργίας. Σύμφωνα με το  νέο σχέδιο σταματά η κυκλική πορεία των αυτοκινήτων, μεγαλώνουν τα γύρω πεζοδρόμια, ο Τσολιάς μεταφέρεται πιο νότια, προστίθεται πράσινο, φεύγουν οι στάσεις των Λεωφορείων και ενοποιείται ο χώρος με τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου .

Ο στόχος είναι η επίτευξη ενιαίου και μεγαλύτερου ελεύθερου χώρου χωρίς εμπόδια, η αύξηση του πρασίνου, η δυνατότητα να πραγματοποιούνται παραδοσιακές αλλά και νέες εκδηλώσεις χωρίς να αναστατώνεται η δομή του χώρου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.