Κ. Μπακογιάννης και Β. Αποστόλου στον Β’ γύρο των Περιφερειακών Εκλογών για τη Στερεά

Στο Β’ γύρο των Περιφερειακών Εκλογών  θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Κ. Μπακογιάννης και ο Β. Αποστόλου μιας και παρά το μεγάλο προβάδισμα του πρώτου με πάνω από 20 μονάδες διαφορά,κανείς από τους δύο δεν κατορθώνει να εκλεγεί από τη πρώτη Κυριακή. Συγκεκριμένα ο συνδυασμός του Κ. Μπακογιάννη (ΝΔ) πήρε 41,3% (11 έδρες), ο Β. Αποστόλου 18,6% (5 έδρες), τρίτος ο Ανεξάρτητος Θ. Γιαννόπουλος με 14,5% (5 έδρες), ακολουθούν Α. Γκλέτσος (Χρ. Αυγή) και Γ. Μαρίνος (ΚΚΕ) από δύο έδρες. Ενώ οι Κ. Χαινάς (ΔΗΜΑΡ) και Β. Ζούμπος (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)   κερδίζουν από μια έδρα.

 πατήστε στην εικόνα για να δείτε τα αποτελέσματα

Screenshot

 

Ο υπ. Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης για το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης Μαΐου. Δήλωσε
« Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τη Στερεά Ελλάδα.
 
Η σημερινή νίκη δεν ανήκει ούτε σε κόμματα, ούτε σε μηχανισμούς, ούτε σε παρατάξεις, ούτε σε εμένα προσωπικά.
 
Ανήκει στον ανώνυμο Στερεοελλαδίτη που θέλει να αλλάξουμε. Να αλλάξουμε νοοτροπία, να αλλάζουμε ιδέες, να αλλάξουμε πρακτικές. Στον ανώνυμο Στερεοελλαδίτη που εμπιστεύτηκε μια προσπάθεια πέρα και πάνω από κόμματα, μία προσπάθεια που ενώνει και δε διχάζει, που έχει πρόγραμμα και όραμα.
 
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό μας και μας έδωσαν αυτό το ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Το ποσοστό αυτό γεννάει ευθύνη. Ευθύνη για το αύριο. Για το μέλλον αυτού του τόπου.
 
Στόχος μας την επόμενη εβδομάδα είναι να ενώσουμε τη Στερεά Ελλάδα και να αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα που δεν μπορούν να περιμένουν. Την επόμενη ημέρα πρέπει να γίνουμε μια γροθιά για να είναι η Στερεά Ελλάδα η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που θα βγει από την κρίση.
 
Ευχαριστώ από καρδιάς όσους μας ψήφισαν και τους καλώ την επόμενη Κυριακή να πάνε μέχρι την κάλπη.
 
Καλώ και όσους δε μας ψήφισαν, να κρίνουν, να συγκρίνουν και να κάνουν την αμφιβολία τους γόνιμη συμμετοχή στη νέα μας πορεία.
 
Σε κάθε περίπτωση, σήμερα δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, όπως δε θα είναι ούτε την επόμενη Κυριακή. Θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί στο τέλος της πενταετίας. »

Ο υπ. Περιφερειάρχης Στερεάς Βαγγέλης Αποστόλου μετά την οριστικοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ευχαριστώ όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας που στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας.

Δώσαμε έναν αγώνα με αντίξοες συνθήκες και κόντρα σε παλαιοκομματικές τακτικές Θα τον συνεχίσουμε γιατί πιστεύουμε ότι αποτελούμε τη δύναμη εκείνη που θα κάνει την ανατροπή την επόμενη Κυριακή.

Έχουμε την απαραίτητη εμπειρία, γνώση και θέληση να αγωνιστούμε μαζί με τη Στερεολλαδίτικη κοινωνία για να δώσουμε στη Περιφέρειά μας αυτά που έχει ανάγκη και της ανήκουν.

Καλώ όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας να συμπαραταχθούμε σ΄ αυτή τη προσπάθεια.

Δήλωση του υπ. περιφερειάρχη Θανάση Γιαννόπουλου

Την δεύτερη Κυριακή θα αποφασίσουμε με νηφαλιότητα. Θα μιλήσω ανοικτά τις επόμενες μέρες αλλά ως πρώτο σχόλιο θέλω να πω τούτο: Αποδεικνύεται πως ο κόσμος θέλει δυστυχώς φυλάρχους και ιθαγενείς.

Ας επιλέξουν πως θα πάει η Στερεά μπροστά. Εγώ έκανα έναν αντίξοο αγώνα ακολουθώντας όμως τον δρόμο της ειλικρίνειας. Ο λόγος μας θα ακούγεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο έστω και με αυτή την ισχνή δύναμη που μας έδωσε η λαϊκή εντολή.

 

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.