Στον β’ γύρο ο Γ. Σακελλαρίδης και με πρωτιά η Ρένα Δούρου- Δήλωση Αλέξη Τσίπρα

Στον β’ γύρο ο Γ. Σακελλαρίδης και με πρωτιά η Ρένα Δούρου

Άνετη είσοδο στον δεύτερο γύρο δείχνουν τα εκλογικά αποτελέσματα για τη Ρένα Δούρου, η οποία προηγείται στην Περιφέρεια Αττικής, και για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη που είναι σε απόσταση αναπνοής από τον Γ. Καμίνη και με αισθητή διαφορά από τον τρίτο Α. Σπηλιωτόπουλο, στον Δήμο Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, η Ρένα Δούρου, με καταμετρημένο το 13, 67% των ψήφων στην Αττική, λαμβάνει 23,45%, ενώ ακολουθούν ο Γ. Σγουρός με 22,13% και ο Γ. Κουμουτσάκος με 14,62%.

Στον Δήμο Αθηναίων, με καταμετρημένο το 14,75 %, ο Γ. Καμίνης λαμβάνει 21,53%, και από πολύ κοντά ο Γ. Σακελλαρίδης με 19,83%, ενώ τρίτος έρχεται ο Α. Σπηλιωτόπουλος με 17,39%

Στον Πειραιά, ο Θοδωρής Δρίτσας υπερδιπλασιάζει τα ποσοστά του σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση (2010), λαμβάνοντας, με καταμετρημένο το 12,36%, 16,58%. Την πρώτη θέση λαμβάνει ο συνδυασμός του Γ. Μώραλη με 34,08% και ακολουθεί ο Β. Μιχαλολιάκος με 30,91%.

 Σε ποιους Δήμους υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν στο β γύρο

Μεγάλη δυναμική  έχουν αναπτύξει αρκετοί υποψήφιοι σε δήμους ανά την επικράτεια, οι οποίοι είτε έχουν λάβει το χρίσμα από το ΣΥΡΙΖΑ, είτε έχουν τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι εν λόγω υποψήφιοι δήμαρχοι περνούν στο β΄γύρο των δημοτικών εκλογών, διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών.

Αττική

Ειδικότερα, στην Αττική οι υποψήφιοι που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικούν ψήφο και την επόμενη Κυριακή είναι οι εξής: Στο δήμο Αγίας Παρασκευής ο Γιάννης Σταθόπουλος, στη Νέα Ιωνία ο Ηρακλής Γκότσης (περνάει πρώτος), στο Χαλάνδρι ο Σίμος Ρούσσος. Επίσης, στο Αιγάλεω περνάει στο β΄γύρο ο Δημήτρης Μπίρμπας  (πρώτος), στο Βύρωνα ο Άκης Κατωπόδης, στην Ηλιούπολη ο Χρίστος Κοκοτίνης, στην Καισαριανή ο Γιώργος Κοντόσταυλος(περνάει πρώτος), στη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα ο Άρης Βασιλόπουλος(έδινε μάχη να μπει στο β΄γύρο με μικρή διαφορά με τον 1ο και το 3ο). Στην τελευταία περίπτωση ο εν λόγω υποψήφιος «κοντραριζόταν» ψήφο με ψήφο με τον έτερο υποψήφιο κ. Αράπουγλου, καθώς στο 31% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων, η διαφορά τους ήταν μόλις 2 ψήφους.
Ακόμη, στο Ελληνικό- Αργυρούπολη ο Χρήστος Κορτζίδης, στο δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού ο Γεώργιος Κομματάς, στο δήμο Ζωγράφου η Τίνα Καφατσάκη, στο Μοσχάτο-Ταύρος ο Άρης Κρεμμύδας, στο Χολαργό-Παπάγου ο Περικλής Ζήκας, στο δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας ο Θανάσης Πανωλιάσκος και στο Πέραμα ο Γιάννης Λαγουδάκης.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Από εκεί και πέρα, «ηχηρή» είναι η παρουσία των υποψηφίων με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πολλούς δήμους σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, στον β’ γύρο περνούν, μεταξύ άλλων:  στο δήμο Βόλου ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, στην Κέρκυρα ο Κώστας Νικολούζος (πρώτος), στην Καλαμαριά ο Μανώλης Λαμτζίδης, στη Λευκάδα ο Κώστας Δρακονταειδής, στη Θήβα ο Γιάννης Κόρδαζης, στην Κατερίνη ο Χρήστος Γιαννούλης, στην Κοζάνη ο Λευτέρης Ιωαννίδης, στη Λάρισα ο Αποστόλης Καλογιάννης, στη Λιβαδειά η Γιώτα Πούλου, στον Τύρναβο ο Παναγιώτης Σαρχώσης.

Τέλος στη Στυλίδα ο ανεξάρτητος νυν δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος που υποστηρίχθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγεται από τον πρώτο γύρο με ποσοστό που υπερβαίνει το 68%.

Αλ. Τσίπρας: O ΣΥΡΙΖΑ ισχυρός παράγοντας και στον χώρο της αυτοδιοίκησης

«Σε ισχυρό παράγοντα και στον χώρο της αυτοδιοίκησης» αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε πριν από λίγο στην ανακοίνωσή του για τα πρώτα αποτελέσματα ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που κυβερνητικό κόμμα να βρίσκεται εκτός δευτέρου γύρου στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύοντας το μήνυμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, που βγαίνει από τις κάλπες. Αναφερόμενος δε στην ανακοίνωση νωρίτερα του Αντ. Σαμαρά, επισήμανε πως ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε ότι η κάλπη στις ευρωεκλογές «διακυβεύει τη συνέχεια της κυβέρνησης των Μνημονίων».  Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε τις εκλογές της επόμενης Κυριακής ως «το δημοψήφισμα για το Μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ», καλώντας συγχρόνως όλους τους πολίτες σε συστράτευση  και χαρακτήρισε, τέλος, την επομένη των Ευρωεκλογών ως «την πρώτη μέρα μιας άλλης εποχής».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Αλ. Τσίπρα:

«Οι πολίτες, σήμερα, με την ψήφο τους, άνοιξαν ένα νέο δρόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που κυβερνητικό κόμμα να βρίσκεται εκτός δευτέρου γύρου στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Το αποτέλεσμα στην Αθήνα και την Αττική, που καμία δημοσκόπηση δεν προέβλεψε, η διεκδίκηση μιας σειράς περιφερειών και δεκάδων δήμων σε όλη τη χώρα, αναδεικνύουν το ΣΥΡΙΖΑ σε ισχυρό παράγοντα και στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Αναδεικνύουν επιπλέον και ένα νέο αυτοδιοικητικό χάρτη.

Την επόμενη εβδομάδα, η Αθήνα και η Αττική, ξεπερνώντας όλα τα προγνωστικά, θα γυρίσουν σελίδα.

Ο πρωθυπουργός, πριν από λίγο, αποδέχτηκε ότι το αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα προμηνύει πως η κάλπη της επόμενης εβδομάδας, η κάλπη των ευρωεκλογών, διακυβεύει τη συνέχεια της Κυβέρνησής των μνημονίων.

Έχει απόλυτο δίκιο.

Οι ευρωεκλογές στις 25 Μάη θα είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε ποτέ στον τόπο για το μνημόνιο.

Θα είναι το δημοψήφισμα για το αν η πατρίδα μας θα αποκτήσει ξανά αξιοπρέπεια και φωνή στην Ευρώπη.

Σ’ αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους πολίτες, ότι κι αν ψήφισαν σήμερα στην αυτοδιοικητική κάλπη, σε συστράτευση.

Γιατί ο αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη ζωή είναι αγώνας όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων.

Και πρέπει όλοι να αντιτάξουμε τη σταθερότητα της λαϊκής κυριαρχίας και ενότητας, στους εκβιαστές της αστάθειας.

Να προτάξουμε τη δημοκρατική συμμετοχή στα κηρύγματα της αποχής και της απάθειας.

Σήμερα οι πολίτες έκαναν ένα πρώτο βήμα.

Η άλλη Κυριακή μπορεί να γίνει η πρώτη μέρα μιας άλλης εποχής.

Η χώρα μας θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, και όσοι περισσότεροι συνυπογράψουν αυτό το μήνυμα με την ψήφο τους και τη συμμετοχή τους , τόσο πιο ισχυρό θα είναι το μήνυμα αυτό.

Και το μήνυμα είναι ένα: Η Ελλάδα δεν ανήκει σε κανέναν εκτός από το λαό της.

Και δικαιούται να χαράζει την πολιτική της με πρώτο κριτήριο το καλό και το συμφέρον, τις ανάγκες του λαού της.

Την επόμενη Κυριακή είμαι σίγουρος πως η ψήφος μας δεν θα πιάσει απλώς τόπο.

Θα αλλάξει τον τόπο».

http://www.avgi.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.