Κόπηκαν δυο ιστορικά πλατάνια στη Νέα Μαγνησία Λαμίας γιατί εμπόδιζαν επιχείρηση

 Εντονες ήταν οι  διαμαρτυρίες κατοίκων της Νέας Μαγνησίας προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και   τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Λαμιέων για το κόψιμο δύο ιστορικών  πλατανιών λίγο πριν την  είσοδο της συνοικίας .

Τα δύο πλατάνια αποφασίστηκε να κοπούν γιατί  εμπόδιζαν την πρόσβαση στην επιχείρησή  του ιδιώτη επιχειρηματία κ. Καρατράντου  ο οποίος είχε πάρει  σχετική  αδεια  από την  Πολεοδομία.

Πρόκειται για δυο αιωνόβια πλατάνια που κοσμούσαν τη συνοικία και βρίσκονταν εκεί πριν έρθουν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες  στη Νέα Μαγνησία. Η κοπή τους χαρακτηρίζεται  σε μηνύματα των κατοίκων  και σε δηλώσεις των  μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας » οικολογικό έγκλημα» αλλά και «προσβολή της ιστορικής μνήμης».  Οπως ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου σε δηλώσεις της σε τοπικά ΜΜΕ η κοπή  μπορούσε να μην είχε συμβεί γιατί η επιχείρηση μπορούσε να ανοίξει είσοδο και να  εξυπηρετείται από άλλο σημείο.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ριζάκο που εσπευσε να δώσει εξηγήσεις στους δημότες που διαμαρτύρονταν , η κοπή των δέντρων σύμφωνα με έγγραφο του Δασαρχείου δεν διέπεται από ειδικό καθεστώς  γιατί είναι μέσα στο οικιστικό ιστό και αρμόδια είναι η Πολεοδομία.  Ο ιδιώτης είχε προσκομίσει τη σχετική άδεια της Πολεοδομίας και η  κοπή  εγινε γιατί στο συγκεκριμένο σημείο πρόκειται να γίνει διαμόρφωση εισόδου-εξόδου οχημάτων για εμπορική  επιχείρηση.

Επιπλέον εχει ληφθεί απόφαση για το θέμα απο την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για την κοπή των δέντρων  ενω συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο μετά απο αίτημα του δημότη . Να σημειωθεί ότι τόσο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όσο και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η απόφαση για την κοπή των πλάτανων ήταν κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.