Κλιμακώνουν τον αγώνα οι αγρότες σε όλη τη χώρα- Στο μπλόκο του Ορχομενού σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας (συνεχής ενημέρωση)

Ενημέρωση 4/2/13

– Στο αγροτικό μπλόκο του  Ορχομενού θα βρεθεί τη Δευτέρα το πρωί στις 11 π.μ. ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Αλέξης Τσίπρας

 – Αγρότες της Βοιωτίας έκλεισαν χτες για περίπου μία ώρα  το Εθνικό οδικό δίκτυο στο ύψος του Κάστρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και μοίρασαν αγροτικά προϊόντα  στους οδηγούς. Ένταση σημειώθηκε όταν τα ματ προσπάθησαν να τους εμποδίσουν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

-Αγρότες από το μπλόκο της Δυτικής Φθιώτιδας  έκλεισαν για μια ώρα από τις 12.00 έως τις 13.00 σήμερα το μεσημέρι, το δρόμο από Αμφίκλεια προς Κ. Τιθορέα .

– Το μεσημέρι της Κυριακής αγρότες του  ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  άνοιξαν τα διόδια της  Τραγάνας  και μοίρασαν φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό διερχόμενους οδηγούς  και σακουλάκια  με ρύζι. Στη κινητοποίηση παρευρέθηκαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Β. Κυριακάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Τετριμίδας, ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, και ο Πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας Γιάννης Λούκας.

-Αγρότες από τη Βόρεια Φθιώτιδα έκλεισαν με τα τρακτερ για 10 λεπτά  το δρόμο Λαμίας -Λάρισας στο ύψος του Δομοκού

———————————————————

Ενημέρωση 3/2/13

Εντείνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις   με  όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή αγροτών  που παρατάσσουν τα τρακτέρ  πλησίον των εθνικών και επαρχιακών δρόμων.  Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή και έχει  σχηματίσει σε ασφυκτικό κλοιό   γύρω από τους χώρους συγκέντρωσης των αγροτών, εμποδίζοντας τα τρακτερ να  πλησιάσουν την Εθνική οδό. 

Αποφασιστική σημασία   για την επιτυχία του αγώνα του κλάδου  θεωρούν πως έχει η  ενημέρωση των πολιτών για τα προβλήματα των αγροτών και η συμμαχία με άλλους  επαγγελματικούς κλάδους με στόχο  το σχηματισμό ενός  ενιαίου κοινωνικού μετώπου αντίστασης.

Χτες 100 περίπου αγρότες από τη Βοιωτία αιφνιδίασαν την αστυνομία και κατάφεραν μέσα από χωματόδρομους να  φτάσουν στο 90 χιλ. της ΝΕΟ Αθηνών- Λαμίας. Οι αγρότες παραμένουν εκεί  χωρίς να έχουν προχωρήσει προς το παρόν σε αποκλεισμό  της Εθνικής οδού.

Την Κυριακή  2/2  οι αγρότες προχωρούν  σε συβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και εθνικών αρτηριών για μία ώρα (12:00-13:00)   στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα σε μια προσπάθεια  για την ενοποίηση και ανασυγκρότηση του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος.

Οι αγρότες του ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟΥ αγροτικού Συλλόγου που έχουν παρατάξει τα τρακτερ τους στο χώρο της ΠΕΛ   κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό των ματ είναι αποφασισμένοι να  μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και  να σκληρύνουν τη στάση τους  αν δεν υπάρξουν αποτελέσματα από τις επαφές των εκπροσώπων τους με την κυβέρνηση.

Το μεσημέρι της Κυριακής θα  βρεθούν στα διόδια Τραγάνας για να ενημερώσουν τους διερχόμενους οδηγούς για τα προβλήματα τους και να τους μοιράσουν σακουλάκια  με ρύζι. Στη κινητοποίηση αυτή  καλούν σε συμπαράσταση.τους φορείς  και τους πολίτες της περιοχής.

Ομάδα αγροτών του ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟΥ Αγροτικού Συλλόγου παρευρέθηκαν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς ζητώντας τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης  στον αγώνα τους.

Βίντεο με την παρέμβαση του Πρόεδρου του ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟΥ κ. Δημογιάννη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.