Κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας κατά του ΕΝΦΙΑ-λτη

Με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 29/9 –  τελευταία ημέρα πληρωμής της α δόσης   χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ- κινητοποίηση διαμαρτυρίας  και ενημέρωσης των πολιτών.  

Με το σύνθημα ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ-ΛΤΗΣ  ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ , να σταματήσει η φτωχοποίηση της κοινωνίας, να τελειώνουμε με τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ με την εφαρμογή του σχεδίου ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργήσει το μνημόνιο από τις πρώτες μέρες, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασαν υλικό και συζήτησαν με τους πολίτες  έξω από τις Τράπεζες γύρω από την πλατεία Πάρκου.

Η ανταπόκριση του κόσμου  ήταν ιδιαίτερα θετική. Είναι γεγονός ότι πολλοί είναι  οι πολίτες που αδυνατούν  ή αρνούνται  σε ένδειξη διαμαρτυρίας  γιατί ο νόμος είναι αντισυνταγματικός να καταβάλουν  το  νέο χαρατσιού που επέβαλε στην ακίνητη περιουσία η συγκυβέρνηση κατ’ εντολήν της τρόϊκας.  Το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται πανελλαδικά ένα κίνημα με μαζική κατάθεση ατομικών ενδικοφανών προσφυγών, ακόμη και αυτών που θα πληρώσουν (με το πιστόλι στον κρόταφο, γιατί έχουν άμεση ανάγκη φορολογικής ενημερότητας, γι’ αυτούς υπάρχει η εξώδικη δήλωση επιφύλαξης)  ενώ οργανώνονται μαζικές παρεμβάσεις στις Εφορίες και τις Τράπεζες και εκδηλώσεων για ενημέρωση και συντονισμό δράσης.

 Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  μεταξύ άλλων τονίζεται:

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ-ΛΤΗ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος σύμβολο της κοινωνικής αδικίας που διατρέχει το σύνολο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος σε βάρος των φτωχών. Βάζει στο στόχαστρο τους μισθωτούς, τους άνεργους, τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου και αφήνει στο απυρόβλητο τον πλούτο.

 Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα νέο χαράτσι, που επεκτείνεται στην φορολόγηση της ιδιοκτησίας από το πρώτο τετρ.  μέτρο και ανεξάρτητα από το είδος της.

Το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας οργανώνει πολιτική εκδήλωση –συζήτηση  για τον ΕΝΦΙΑ, τη φορολογική πολιτική και τα άμεσα μέτρα για την έξοδο από την κρίση, στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λαμίας (Λεωνίδου 11) στις 7.30μμ με ομιλητές το Νίκο Παππά μέλος της Κ.Ε και τον Βαγγέλη Καραγρηγορίου μέλος της οικονομικής επιτροπής.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. ΔΙΚ Δαδί

    ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ