Καραΐσκος για κορονοϊό: «Συνιστώ ψυχραιμία, ο πιο κακός σύμβουλος για όλους είναι ο πανικός».

Ψυχραιμία συνιστά ο Δήμαρχος  Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος για τα κρούσματα κορονοιού που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στη πόλη μας  . Αν και δεν κρύβει τον προβληματισμό και την ανησυχία της Δημοτικής Αρχής  για τη διασπορά του ιού , εντούτοις , ελπίζει αυτή η διασπορά να είναι μικρή και να είναι περιορισμένη .

»Η κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί είναι βέβαιο ότι μας προβληματίζει ιδιαίτερα και μας δημιουργεί ανησυχίες» δήλωσε πριν λίγο στους δημοσιογράφους ο κ. Καραίσκος  . Συνέστησε όμως ηρεμία και ψυχραιμία γιατί όπως είπε » ο πιο κακός σύμβουλος για όλους είναι ο πανικός » . 

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λαμιέων »έχει αναλάβει ο ΕΟΔΥ και η επιστημονική κοινότητα να διερευνήσει και να ιχνηλατήσει την κατάσταση και εμείς αναμένουμε τα αποτελέσματα»  και για το λόγο αυτό συνέστησε μέχρι τότε  »να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην κάνουμε σενάρια , ούτε να ακούμε τους ψιθύρους» .

»Είναι γεγονός οτι υπάρχει μια διασπορά . Ελπίζω να είναι μικρή και να είναι περιορισμένη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραίσκος . Ωστόσο διευκρίνισε οτι για   »να υπάρξει αυτή η διασπορά σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι δεν τήρησαν τις οδηγίες της Πολιτείας , δεν τήρησαν αυτά τα οποία επέβαλλε η επιστημονική κοινότητα και κυρίως δεν σεβάστηκαν τις θυσίες και την προσπάθεια των δημοτών μας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα της κορύφωσης της κρίσης οπού καταφέραμε να διατηρήσουμε το Δήμο μας καθαρό με μηδενικά κρούσματα» .

Αυτό ήταν και το   μήνυμα που θέλησε  να μεταφέρει  σε όλους τους δημότες με τις σημερινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Λαμιέων  . Ότι δηλαδή , »τίποτα δεν εχει περάσει και οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τον εαυτό μας και κυρίως ομως να σεβόμαστε τον διπλανό μας . Τον πατέρα μας ,  την οικογένειά μας , τους φίλους μας , την κοινωνία » γιατί οπως τόνισε ο κ. Καραΐσκος »δεν φταίει κανένας από εμάς να υποστεί μια ανευθυνότητα απο τον οποιοδήποτε» .

»Χρειάζεται να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και όλα αυτά που επιβάλλει η επιστημονική κοινότητα και η Πολιτεία για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την κρίση που συνεχίζεται και δεν μπορούμε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει αύριο και τι μπορεί να αντιμετωπίσουμε από τη μια στιγμή στην άλλη » δήλωσε . »Μέχρι τότε λοιπόν θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα , να είμαστε ψύχραιμοι για να μπορέσουμε να πούμε ότι βαδίζουμε όπως βαδίσαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα , ένας Δήμος καθαρός , με μηδενικά κρούσματα που ήταν υπόδειγμα για όλη την Ελλάδα και προσπαθούμε να τον βγάλουμε πάλι υπόδειγμα» .

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν τον προβληματίζει το ενδεχόμενο ενός τοπικού λοκντάουν μετά τα κρούσματα που  παρουσιάστηκαν στη Λαμία , ο Δήμαρχος τόνισε ότι ένα τέτοιο σενάριο δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται , όμως πρόσθεσε ότι αυτές τις  αποφάσεις δεν τις  παίρνει ο Δήμος ,σε κάθε περίπτωση πάντως παραμένει ένα ακραίο σενάριο και ευελπιστώ οτι  θα το αποφύγουμε , αν φυσικά αυτοί που έχουν κάποια υποψία είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και  αυτοπεριορισθούν τηρώντας σχολαστικά όλα τα μέτρα» . 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.