Η επίσκεψη του γιου του Προέδρου της Κούβας Αλεχάντρο Κάστρο στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Λαμία (φωτο& video)

Στη Λαμία βρέθηκε τη Παρασκευή  στις 10 Ιανουαρίου ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν γιος του Προέδρου της Κούβας  Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο.  Στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονταν  επίσκεψη στο Μουσείο Θερμοπυλών, τον ανδριάντα του Αρη Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού, τη Γέφυρα του Γοργοπόταμος και το το μουσείο Εθνικής Αντίστασης,  ενώ είχε συνάντηση με εκπροσώπους της ΤΑ.

Αλεχάντρο Κάστρο έδειξε ότι είναι κάλος  γνώστης  της ιστορίας της χώρας μας και της περιοχής μας τόσο της αρχαίας όσο και της σύγχρονης.

Κατά την επίσκεψή του  στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης βαθιά συγκινημένος από τη ξενάγηση που του έγινε από τους υπεύθυνους του μουσείου  συνοδευόμενος  από το  Δήμαρχο Λαμίας Νίκο Σταυρογιάννη,  έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών τα ακόλουθα:

«Ο ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανος για τα καλύτερά του παιδιά… τιμή και σεβασμός πολύς για όλους αυτούς που έκαναν εφικτή τη τελική νίκη κόντρα στο φασισμό».

Ο κ. Κάστρο βρίσκεται στην Ελλάδα  προκειμένου να παρευρεθεί στο Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου, που διοργανώνει η NEW STAR σε συνεργασία με την Πρεσβεία Της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα από 8 έως 14 Ιανουαρίου 2015 με αφορμή τα 56 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης.

DSC_1147 DSC_1150 DSC_1153 DSC_1157

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.