Η βροχή «έκοψε» το δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου- Εγκλωβισμένοι οδηγοί

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει ισχυρές βροχοπτώσεις στην Λαμία και στην Δυτική Φθιώτιδα, αλλά και σε χωριά περιφερειακά της Λαμίας. Διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας -Καρπενησίου αλλά και η σιδηροδρομική γραμμή στο Λιανοκλάδι- Εγκλωβισμένοι οδηγοί από την αερογέφυρα του Σταυρού μέχρι το Λιανοκλάδι
 
Τον μεγάλο όγκο νερού δεν μπόρεσαν να τον συγκρατήσουν οι χείμαρροι, με συνέπεια σε αρκετά σημεία να περνά πάνω από το δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, βάζοντας σε κίνδυνο του ανυποψίαστους οδηγούς.
 
Στο 12ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας – Καρπενησίου στο σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου, η συγκοινωνία έχει διακοπεί και να είναι αδύνατο να περάσουν ακόμη και πυροσβεστικά οχήματα από τη Λαμία προς τη Δυτική Φθιώτιδα.Το σοβαρότερο πρόβλημα υπάρχει από την αερογέφυρα του Σταυρού, που γίνονται τα έργα  υπάρχει η παράκαμψη, μέχρι την είσοδο του Λιανοκλαδίου. Ο δρόμος έχει γεμίσει νερό και λάσπες.
 
Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη για να προσεγγίσουν από κάποια πλευρά την γέφυρα, που έχει γεμίσει με νερό. Τα πυροσβεστικά οχήματα από την Λαμία, δεν μπορούσαν να περάσουν με κατεύθυνση τη δυτική Φθιώτιδα και το Καρπενήσι, με συνέπεια λίγα μέτρα μετά, να έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες αυτοκίνητα, τα οποία πρόλαβαν και εγκατέλειψαν οι οδηγοί τους.
 
Μέχρι στιγμής οι πυροσβέστες προσπαθούν να προσεγγίσουν τα κρίσιμα σημεία για να εντοπίσουν πιθανά εγκλωβισμένα Ι.Χ. Στην περιοχή βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Στερεάς Θ. Καραϊσκος ο οποίος δήλωσε ότι τα προβλήματα οφείλονται στα τεχνικά έργα που γίνονται στην περιοχή και στο κλείσιμο των χειμάρρων.
 
Ανάμεσα στα εγκλωβισμένα οχήματα, υπήρχε και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο κινούνταν με κατεύθυνση από το Καρπενήσι προς την Λαμία, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αφού οι πυροσβέστες το απεγκλώβισαν πολύ γρήγορα.
Ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να προλάβουν τα χειρότερα εγκλωβίστηκαν και  ευτυχώς  τελευταία στιγμή βγήκαν  έξω από το όχημα που βούλιαζε στα  νερά κάτω ακριβώς από τη γέφυρα του ΟΣΕ.
 
Η κυκλοφορία από την Λαμία προς το Καρπενήσι έχει διακοπεί, καθώς η αστυνομία σταμάτα την κίνηση των αυτοκινήτων λίγο μετά την Λαμία. Ουρές χιλιομέτρων έχουν δημιουργηθεί, ενώ για την βοήθεια των πυροσβεστικών οχημάτων κινούνται και μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς, για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των αυτοκινήτων και να απομακρύνουν τις φερτές ύλες από το οδόστρωμα..
 
Σε ένα μεγάλο μέρος της περιοχής έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και πολλά χωρία είναι χωρίς ρεύμα. Η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται και εκατοντάδες σπίτια στη Λαμία και τα χωριά έχουν πλημμυρίσει.

Επίσης στους δρόμους προς Δομοκό και προς Μπράλο, υπάρχουν μικρές κατολισθήσεις και έχουν πέσει πέτρες μέσα στο δρόμο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.