Η άποψη της Διοίκησης του ΤΕΙ Στερεάς για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της λέσχης σίτισης

 Την δική της άποψη για το θέμα του αιφνιδιαστικού κλεισίματος της Λέσχης του ΤΕΙ Λαμίας καταθέτει με σημερινή της ανακοίνωση η Διοίκηση του ΤΕΙ Λαμίας. Μια ενέργεια που φέρνει ξανά στην επιφάνεια  τα οξυμένα προβλήματα και τα αδιέξοδα στο ΤΕΙ Στερεάς λόγω μνημονιακών περικοπών , του σχεδίου «Αθηνά» αλλά και χειρισμών της Διοίκησης  με αποτέλεσμα  εκατοντάδες σπουδαστές να είναι χωρίς σίτιση σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.  Η Διοίκηση του ΤΕΙ Στερεάς με την ανακοίνωση της αποδίδει τα προβλήματα  δυσλειτουργίας  στο ΤΕΙ  «στη βεβιασμένη και χωρίς σωστό προγραμματισμό διαδικασία συνένωσης των δύο Ιδρυμάτων (πρώην ΤΕΙ Λαμίας και πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας)» και καταγγέλλει τη στάση του επιχειρηματία ως   «αυθαίρετη, απροειδοποίητη  και ανεξήγητη»   αφήνοντας αιχμές ότι εξυπηρετεί  πολιτικές σκοπιμότητες  λόγω της εκλογικής διαδικασίας  που είναι σε εξέλιξη στο ΤΕΙ. ΄Όπως  τονίζεται στην ανακοίνωση,  η συνεργασία του εν λόγω επιχειρηματία με το ΤΕΙ ήταν ιδιαίτερα επικερδής γι αυτόν, η σύμβαση λήγει τέλος Σεπτεμβρίου και σύντομα το ίδρυμα παρά τις δυσκολίες  θα καταβάλει  όλες τις  οφειλές της προς την επιχείρηση.

Να σημειωθεί ότι το όλο θέμα των προβλημάτων λειτουργίας του ΤΕΙ Στερεάς  έχει πάρει πολιτικές  διαστάσεις και έχει γίνει αντικείμενο ενδοπεριφερειακής αντιπαράθεσης  καθώς από το Διοικητικό προσωπικό του ΤΕΙ Χαλκίδας αλλά και το βουλευτή  Εύβοιας  Κ. Μαρκόπουλο επιρρίπτονται  ευθύνες στον Πρόεδρο του ΤΕΙ  κ. Αναστασίου για τα λειτουργικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την σίτιση, καθαριότητα  και φύλαξη του Ιδρύματος.  Από την πλευρά του ο Πρόεδρος  του ΤΕΙ επικαλείται τη δυσκολία σύνταξης  του προϋπολογισμού λόγω δυσκολιών κλεισίματος των βιβλίων του ΤΕΙ Χαλκίδας. Το μήνυμα που έχει πάρει από το Ελεγκτικό Συνέδριο  η Διοίκηση του   ΤΕΙ είναι να προχωρήσει σε προκήρυξη νέου  διαγωνισμού  για τη σίτιση κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει  ενώ από μέρος του προσωπικού ζητείται η παράταση των υφιστάμενων προνομιακών συμβάσεων.  

Αυτή τη στιγμή συγκαλείται έκτακτα η σύγκλητος του Ιδρύματος για να εξετάσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ενώ οι φοιτητές από την πλευρά τους προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Είναι γνωστό ότι ή βεβιασμένη και χωρίς σωστό προγραμματισμό διαδικασία συνένωσης των δύο Ιδρυμάτων (πρώην ΤΕΙ Λαμίας και πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας), προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα και δυσλειτουργίες στο νεοσύστατο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, για τη λύση των οποίων καταβάλλονται υπέρμετρες προσπάθειες από τη Διοίκηση και όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σχετικά με το θέμα της σίτισης θέλουμε  να σας γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα:

1.  Η ανακοίνωση για το κλείσιμο του εστιατορίου ήταν εντελώς αιφνιδιαστική, αυθαίρετη, απροειδοποίητη και ανεξήγητη. Ενώ αναμένονταν μέσα σε λίγες μόνο μέρες να εξοφληθεί οικονομικά κάθε οφειλή στην εταιρεία, η επιχείρηση  εντελώς αυθαίρετα έκλεισε το εστιατόριο .

2. Η επιχείρηση δεν είχε κανένα λόγο και καμία αιτία να κλείσει το εστιατόριο,  ενώ λειτουργούσε κανονικά,  από 1-9-2014 μέχρι την 5-9-2014 και εξυπηρετούσε την σίτιση των φοιτητών. Η ανάρτηση – ανακοίνωση εκ μέρους της εταιρίας στην είσοδο του εστιατορίου ότι «κλείνει λόγω μη σύμβασης» δεν είναι ακριβής διότι σύμβαση υπάρχει και λήγει στις 30-9-2014.

3. Ενημερώνουμε επίσης ότι, η εν λόγω επικερδής ιδιωτική επιχείρηση έχει αναλάβει την σίτιση των φοιτητών, και ενώ η οικονομία της χώρας είναι σε μεγάλη κρίση, αυτή εισέπραξε και έβαλε στα ταμεία της το ποσό των έξι εκατομμυρίων  ευρώ (6.000.00 ευρώ την τελευταία 5ετία), μόνο από την σίτιση των φοιτητών του πρώην ΤΕΙ Λαμίας 

4. Η επιχείρηση δεν επέδειξε την οφειλόμενη στους φοιτητές κοινωνική ευαισθησία αδιαφορώντας πλήρως, με την  έναρξη της ακαδημαϊκής περιόδου, για τις ανάγκες των  φοιτητών για σίτιση. 

5. Ενώ λοιπόν αναμένονταν μέσα σε λίγες μέρες να εξοφληθεί οικονομικά κάθε οφειλή στην εταιρεία, παρόλα τα οικονομικά και διαχειριστικά προβλήματα που είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, η επιχείρηση  εντελώς αυθαίρετα έκλεισε το εστιατόριο.

6. Η Διοίκηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας έχει προβεί ήδη σε όλες τις ενέργειες για την οικονομική τακτοποίηση της επιχείρησης  και δεσμεύεται δια των οργάνων της ότι θα τακτοποιηθεί έγκαιρα και εμπρόθεσμα κάθε οφειλή προς αυτή.

7. Η επιλογή της χρονικής περιόδου για τη δημιουργία θέματος σχετικά με την σίτιση των φοιτητών είναι ατυχής και δημιουργεί εντυπώσεις για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, οι οποίες λόγω των  προεκλογικών διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, συντείνουν στην  δημιουργία κλίματος όξυνσης και αναταραχής σε βάρος της Διοίκησης του ΤΕΙ.

                                                                             Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

                                                                                             ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.