Ε.Κ. Λαμίας: Ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας – Στις 28/3 συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει-Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Πέμπτη 28 Μαρτίου 4:00 μ.μ. στην Ομόνοια, 5:00 μ.μ. στο Σύνταγμα, υπουργείο Οικονομικών

Αναχώρηση λεωφορείου από Λαμία 12:00 μ. από την οδό Στουρνάρα (στο πάρκινγκ πάνω από το πάρκο Τσαλτάκη)

Ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας

Είναι όλης της εργατικής τάξης και του λαού

4 χρόνια οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είναι ακόμα όρθιοι, με τον αγώνα τους και την αλληλεγγύη, κρατώντας ψηλά τα δίκαια αιτήματα τους. 4 χρόνια διεκδικούν να έχουν δουλειά και να παράγουν, απαιτούν να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, να ανάψουν ξανά οι μηχανές και να καπνίσει η τζιμινιέρα. 4 χρόνια στο δρόμο για να μη μαραζώσει ο τόπος.

Η Κυβέρνηση διαπράττει έγκλημα

Από την άλλη η κυβέρνηση, 4 χρόνια πνιγμένη στο ψέμα και στα μεγάλα λόγια, κορυφώνει την εγκληματική πολιτική της απαξίωσης και του ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ στον επενδυτή – σωτήρα – κοράκι που θα φέρει την ανάπτυξη. 4 χρόνια η κυβέρνηση έχει πετάξει αμέτρητα κιλά λάσπης και βρωμιάς απέναντι στους εργαζόμενους. 4 χρόνια και δεν υπήρχε μέρα που να μην ήθελε να τους πετάξει έξω από την δουλειά τους, να μην χτυπήσε με λύσσα τα δικαιώματα τους.

Πού βρισκόμαστε σήμερα;

Η κυβέρνηση κλείνει την μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΛΑΡΚΟ. Έχει σπαταλήσει εκατομμύρια για να την απαξιώσει, να την κλείσει και να την πουλήσει τσάμπα σε έναν επενδυτή που θα την κάνει παλιοσίδερα. Ο επενδυτής τους, είναι παλιατζής, που θα του δώσουν και προίκα τον ορυκτό πλούτο, αξίας πάνω από 20 δις ευρώ.

Αντί να εκσυγχρονίσουν τη ΛΑΡΚΟ, να την αναπτύξουν, να παράγει πλούτο, να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, καταδικάζουν σε μαρασμό ολόκληρες περιοχές για τα συμφέροντα των αφεντικών τους, ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Λένε στους εργαζόμενους να πάνε στα προγράμματα ανεργίας, που μαζί με όλα τα άλλα, απαξιώνουν ένα ειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Ήδη έχουν χαθεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας, το εισόδημα των εργαζομένων έχει συρρικνωθεί, νέα ζευγάρια μεταναστεύουν, μαγαζιά κλείνουν.

Το έγκλημα δεν θα περάσει

Η κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται και να απαντήσει στο πώς θα εξασφαλίσει την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και όλες τις θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το δίκαιο, αυτό απαιτούν οι εργάτες και μαζί τους ο λαός.

Συνάδελφοι της ΛΑΡΚΟ κρατάτε γερά. Σε αυτόν τον αγώνα έχουμε σφίξει πολλές φορές το χέρι και έχουμε περπατήσει πολλά χιλιόμετρα πλάι πλάι. Θα είμαστε στο πλευρό σας ξανά και ξανά και για όσο χρειαστεί.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής, όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο.

Οργανώνουμε την κάθοδο στην Αθήνα

Αναχώρηση λεωφορείου από Λαμία 12:00 μ. από την οδό Στουρνάρα (στο πάρκινγκ πάνω από το πάρκο Τσαλτάκη).

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.