Εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ- Η νέα ΝΕ ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας

Εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του πραγματοποίησε σήμερα το ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα. Οι εκλογές αυτές  πραγματοποιούνται    σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα  που βρίσκει το ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στη συγκυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ  για να «σώσει» τη χώρα από το χρεοκοπία   μπροστά στην οποία οι  ίδιες κυβερνήσεις του δικομματισμού την έφεραν…    Είναι μια συγκυρία  που βρίσκει το ΠΑΣΟΚ σε κρίση ταυτότητας, με μικρή κοινοβουλευτική  ομάδα και εκλογικά ποσοστά στο όριο επιβίωσης , αποκομμένο από την κοινωνία, με οικονομικά σκάνδαλα και αποχωρήσεις ιστορικών στελεχών να το ταλανίζουν.  Οι εκλογές για νέα όργανα εντάσσονται στην όλη προσπάθεια  της Ιπποκράτους για να αναστραφεί η  πορεία  καθόδου του ΠΑΣΟΚ, κάτι που αν συνεχιστεί  είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην πλήρη διάλυση του μέχρι τις  επόμενες εθνικές εκλογές.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα τυπικό κόμμα αλλά ο εκφραστής μιας πολύ μεγάλης παράδοσης κι ενός κοινωνικού και ιδεολογικού χώρου που κανείς δεν μπορεί να τον αγνοήσει ή να τον μειώσει» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος από το πολιτιστικό κέντρο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη όπου ψήφισε κι ο ίδιος για την εκλογή τοπικών οργάνων. Στη Φθιώτιδα όπου το πάλαι ποτέ  κραταιό  ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο,   τα τοπικά στελέχη  που άλλοτε διαγκωνίζονταν για τις θέσεις δείχνουν απροθυμία να στρατευτούν για την ανασυγκρότηση του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι  οι υποψηφιότητες  ήταν ακριβώς 11 όσος και ο αριθμός  για  τα μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση,    οι παρεμβάσεις παραγόντων και το εξισορροπητικό παρασκήνιο στην  εκλογική διαδικασία δεν εξέλιπαν.  Πάντως ο απερχόμενος Γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Κ. Μπάτσιαρης δήλωσε αισιόδοξος για την ανάκαμψη του κόμματος και ικανοποιημένος από την προσέλευση των μελών στις εκλογές που έφτασε όπως δήλωσε στο 60% οσων είχαν ψηφίσει στις εκλογές για αντιπροσώπους στο συνέδριο.
Τα μέλη της νέας  Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ στο Νομό Φθιώτιδας

Φώτης Αντωνίου (208 ψήφοι), Αλεξάνδρα Βεντούρη- Νασοπούλου (252 ψήφοι), Ευστάθιος Γουλόπουλος (116 ψήφοι), Γιάννης Καλαντζής (81 ψήφοι), Βασίλης Καραγιώργος, Παναγιώτης Κυριάκου (221 ψήφοι), Χρήστος Μπώκος (373 ψήφοι), Βασίλης Πασλής (103 ψήφοι), Κώστας Σκούρας (26 ψήφοι, Γεωργία Σωτηροπούλου-Τλούπα(219 ψήφοι) και Φίλιππος Λιακόπουλος (153 ψήφοι). Ο Γραμματέας της τοπικής οργάνωσης  θα εκλεγεί σύμφωνα με το καταστατικό από τα 11 μέλη της νέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.