Επιστροφή του ΠΑΣ Λαμία στη Β Εθνική μετά από 34 χρόνια

Την επιστροφή της στη Β Εθνική ύστερα από 34 χρόνια πανηγυρίζει η Λαμία, που κατέκτησε και μαθηματικά  την πρωτιά στον 3ο όμιλο.  Από το απόγευμα της Τετάρτης η Λαμία είναι πλέον και επίσημα στην Β Εθνική!

Η ομάδα του Τίμου Καβακά έγραψε σήμερα στη Νάουσα μία από τις πιο λαμπρές σελίδες στη σύγχρονη ιστορία της, αφού με το 2-0 επί της τοπικής ομάδας, εξασφάλισε την επιστροφή της στη Β’ Εθνική, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά  την πρωτιά στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής έχοντας πλέον διαφορά 6 βαθμών από το δεύτερο.

Τα γκολ για τη Λαμία πέτυχαν οι Μοκάκε (56′) και Ζλατκόφσκι (85′). Την ίδια ώρα που οι νικητές πανηγυρίζουν την άνοδό τους, οι ηττημένοι υποβιβάστηκαν και επίσημα στο τοπικό. Η τελευταία αγωνιστική την επόμενη Τετάρτη στο ΔΑΚ Λαμίας κόντρα στον Μαχητή Τερψιθέας  θα είναι ένα παιχνίδι χωρίς κανένα πλέον βαθμολογικό  ενδιαφέρον αλλά η γιορτή του θριάμβου για την άνοδο  του ΠΑΣ Λαμία.

Δελτία Τύπου για την άνοδο του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ στη Β Εθνική

Βασίλης Κυριακάκης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

Ιστορική στιγμή για τον ΠΑΣ Λαμία και την πόλη μας αποτελεί  η άξια άνοδος του στη Β΄ εθνική κατηγορία.

Ύστερα από 34 χρόνια οι κόποι των συντελεστών και οι προσδοκίες των φιλάθλων δικαιώνονται. Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα και από το  δύσκολο αγώνα με την ομάδα της Νάουσας  ο ΠΑΣ Λαμία κατακτά τον άθλο, κάνοντας περήφανους όλους όσοι αγαπούσαν και υποστήριζαν την ομάδα της πόλης μας.

 Εκφράζω τα πιο θερμά συγχαρητήριά μου  στους παίκτες, τους προπονητές, τη Διοίκηση της ομάδας αλλά και τους φιλάθλους που στήριξαν και θα στηρίζουν  τις προσπάθειες  του ΠΑΣ Λαμία να σταθεί  και με διάρκεια να προχωρήσει και στη Β΄ Εθνική.

 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

Η δημοτική κίνηση ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ και η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Αντωνίου-Σιούτα συγχαίρουν τους ποδοσφαιριστές, την προπονητική ομάδα και τη διοίκηση του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ, που έκαναν πραγματικότητα το όνειρο των χιλιάδων φιλάθλων της αγαπημένης μας ομάδας και με επιμονή και αγωνιστικότητα κέρδισαν επάξια την άνοδο στη Β Εθνική.

Ο Δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς

O Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, με αφορμή και το σημερινό νικηφόρο αποτέλεσμα της ποδοσφαιρικής ομάδας του ’’Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964’’, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Μετά από 35 χρόνια η Λαμία επιστρέφει στα σαλόνια της Β΄Εθνικής, αφού και μαθηματικά από σήμερα εξασφάλισε την άνοδο της .

Θέλω να συγχαρώ τη Διοίκηση και τους παίχτες για αυτή την επιτυχία και να τονίσω, την ανάγκη ολόκληρη η πόλη να βρεθεί δίπλα και να στηρίξει την Διοίκηση και την ομάδα μας».

Νίκος Σταυρογιάννης: Η άνοδος στη Β’ Εθνική ανοίγει τον κύκλο των επιτυχιών για τη Λαμία – Σηκώνουμε ακόμα πιο ψηλά τα χρώματα της πόλης μας

Η άνοδος της ΠΑΣ Λαμίας στη Β’ Εθνική γεμίζει με περηφάνια όλους τους Λαμιώτες. Μετά από 35 χρόνια, η αγαπημένη ομάδα των παιδικών μας χρόνων, η ομάδα της πόλης μας περνάει και πάλι στο φυσικό της χώρο, τα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, τη τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση της ομάδας μας. Πολύ περισσότερο όμως, αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο της Λαμίας που στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια με αξιοπρέπεια δίπλα στην ομάδα, στις λύπες της και τις χαρές της.

Η επιστροφή του ΠΑΣ Λαμίας στη Β’ Εθνική αποδεικνύει ότι η επιμονή και η συστηματική προσπάθεια είναι η συνταγή της επιτυχίας που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να βγει από τη μιζέρια και την ανυποληψία. Στο νέο κύκλο επιτυχιών που ανοίγει για την πόλη μας η άνοδος της ομάδας στη Β Εθνική, ο ΠΑΣ Λαμίας μπορεί να υπολογίζει στην αμέριστη στήριξη της νέας δημοτικής αρχής για να σηκώσουμε τα χρώματα της πόλης μας ακόμα πιο ψηλά.

Τα αποτελέσματα:

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 2-3
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ – ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 0-3
ΑΧΙΛ. ΔΟΜΟΚΟΥ – ΛΕΥΚΑΔΙΑ 1-0
ΠΥΡΓΕΤΟΣ – ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 0-3 α.α.
ΝΑΟΥΣΑ – ΛΑΜΙΑ 0-2
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ – ΑΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 3-1
ΑΧΙΛ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ – ΑΟ ΚΥΜΗΣ 1-1
ΡΕΠΟ: ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ

Η βαθμολογία:

ΛΑΜΙΑ 65
ΑΧΙΛ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 59
ΚΥΜΗ 53
ΤΡΙΚΑΛΑ 44
ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 43
ΛΕΥΚΑΔΙΑ 42
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ 41
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 41
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ 38
ΝΑΟΥΣΑ 37
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 36
ΑΧΙΛ. ΔΟΜΟΚΟΥ 25
ΑΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 23
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ 17
ΠΥΡΓΕΤΟΣ -6

Η επόμενη αγωνιστική (21/5, 17:00):

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ – ΝΑΟΥΣΑ
ΛΑΜΙΑ – ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ
ΑΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΑΧΙΛ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ
ΑΟ ΚΥΜΗΣ – ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ – ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ
ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΑΧΙΛ. ΔΟΜΟΚΟΥ
ΛΕΥΚΑΔΙΑ – ΠΥΡΓΕΤΟΣ 3-0 α.α.
ΡΕΠΟ: ΤΡΙΚΑΛΑ

 

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.