Επίσκεψη του Μανώλη Γλέζου στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Λαμία (φωτο & video)

Εμείς δεν θέλουμε ένα Μουσείο με αποστεωμένες μνήμες. Εμείς θέλουμε να μετατρέψουμε τα μουσεία  σε σύγχρονα μνημεία μνήμης. Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τα καλύτερα στοιχεία από το παρελθόν για το μέλλον, τόνισε μεταξύ τν άλλων ο αγωνιστής σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Λαμία.

Ο Μανώλης Γλέζος κατά την επίσκεψη του στη Λαμία συνοδευόμενος από την υποψήφια Δήμαρχο Λαμίας Μαρία- Αντωνίου Σιούτα , τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Βαγγέλη Αποστόλου, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κυριακάκη , Γιάννη Σταθά, την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σωτηρίου και υποψήφιους συμβούλους είχε την ευκαιρία να δει τα εκθέματα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και  να αναπτύξει τις απόψεις του για το πως πρέπει να είναι δομημένο και να λειτουργεί ένα σύγχρονο Μουσείο ανοιχτό στους πολίτες και ιδιαίτερα στις επισκέψεις μαθητών  σχολείων.  Ενα Μουσειο Εθνικης Αντίστασης στη Λαμία , την καρδιά της ανταρτομάνας Ρούμελης και πατρίδας του Αρη Βελουχιώτη  ήταν το χρόνιο αίτημα των Αντιστασιακών Οργανώσεων  και του δημοκρατικού κόσμου της πόλης μας.

 Ο Μανώλης Γλέζος υποσχέθηκε να δωρίσει  τρία βιβλία του για  τη βιβλιοθήκη του Μουσείου η οποία κατά τη γνώμη του  πρέπει να είναι βασικό στοιχείο του Μουσείου και  να περιέχει  τα βασικά βιβλία για την Εθνική Αντίσταση: Τη δίτομη Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης (1940-1944),  το βιβλίο με τίτλο «Νέκυιαι Ωδαί» που περιέχει ποιήματα για τους χαμένους συντρόφους του π και το βιβλίο που ο Μανωλης Γλέζος έχει γράψει με  την αδελφή του για τον αδελφό του Νίκο ο οποίος  εκτελέστηκε κατά την διάρκεια της Κατοχής.

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Λαμία  επίσημα δεν έχει ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου πριν τρία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο που ομόφωνα ψήφισε για την ίδρυση του ότι θα είναι έτοιμο σε 6 μήνες . Το Μουσείο πάντως έχει στηθεί χάρη στο πείσμα  και  την εργασία συμπολιτών μας εθελοντών σε αίθουσα  που έχει ανακαινίσει ο Δήμος  στο [πίσω μέρος του Δημαρχείου (παλαιό Νοσοκομείο) και τα εγκαίνια του   έχουν ορισθεί για μετά τις εκλογές.DSC_0870

DSC_0882DSC_0886DSC_0888DSC_0891DSC_0898

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.