Επιστολή διαμαρτυρίας του ΚΚΕ για την ομιλία του υποστράτηγου ε.α Ζιώγα στην επέτειο του ολοκαυτώματος της Υπάτης

Με αφορμή την ομιλία στην 70η επέτειο του ολοκαυτώματος στην Υπάτη, την Κυριακή 15 Ιουνίου ,θεωρούμε απαραίτητο να τονίσουμε τα εξής :

 

  •  Η ομιλία του υποστράτηγου ε.α  Ζιώγα αποτέλεσε μνημείο παραχάραξης της ιστορίας αφού ο ομιλητής έκανε αναφορές για αντίσταση που έκαναν «όλοι» αριστεροί, δεξιοί, φασιστές ενάντια στους Γερμανούς.
  •  Σε όλη την ομιλία του προσπάθησε να βγάλει λάδι τους Ράλληδες Ταγματασφαλίτες λέγοντας ότι «ποιούσαν την ανάγκη φιλοτιμία» συνεργαζόμενοι με τους κατακτητές, την ίδια στιγμή, που όχι μόνο συνεργάζονταν αγαστά αλλά πρωτοστατούσαν σε εγκλήματα ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό όπως στο Χορτιάτη και αλλού σε όλη την Ελλάδα.

  • Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε πως ο Τσολάκογλου γνωστός πρωθυπουργός της κατοχικής κυβέρνησης ήταν εξ ανάγκης και όχι με την θέληση του συνεργάτης των κατακτητών.

  •  Προσπάθησε μέσα από την ομιλία του να αμβλύνει την ωμή ιστορική αλήθεια που λέει ότι μαζί με τους Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες κατακτητές εγκλήματα κατά του λαού έκαναν και οι ντόπιοι συνεργάτες τους φασίστες.

 Η παραχάραξη της ιστορίας, η γραφή της με το κεφάλι προς τα κάτω ένα στόχο έχει, να μην μάθει ποτέ ο λαός και ιδιαιτέρα η νεολαία ότι όταν οι Γερμανοί μπήκαν και κατέλαβαν την Ελλάδα, η αστική τάξη και οι βασιλείς έφυγαν στο εξωτερικό και ένα τμήμα της αστικής τάξης συνεργάστηκε ανοιχτά μαζί τους.

Την αντίσταση απέναντι στον φασισμό την έκανε ο ελληνικός λαός με πρωτεργάτη στην οργάνωση του το ΚΚΕ που πολλά μέλη και στελέχη του φυλακισμένα από τον δικτάτορα Μεταξά που παραδοθήκαν στους κατακτητές. Αυτός ο λαός κατάφερε με το αίμα του να συμβάλει στην συντριβή του Ναζισμού. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια που προσπάθησε επιμελώς να παραχαράξει ο  Ζιώγας.

 Ευθύνη όμως  για αυτό έχουν και οι οργανωτές της εκδήλωσης: ο Δήμος Λαμίας, η τοπική κοινότητα και ο εκπολιτιστικός σύλλογος «Αινιάνες» που επέλεξαν για ομιλητή έναν άνθρωπο παραχαράκτη της ιστορίας. Τέτοιοι ομιλητές δεν προσβάλουν μόνο την ιστορική αλήθεια αλλά και τα θύματα του ολοκαυτώματος που τιμήσαμε εχθές.

                                                                                

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.