‘Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στη Λαμία για το Πανεπιστήμιο Στερεάς. Πολύ αργά για δάκρυα κ. Δήμαρχε…

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο καλεί  εσπευσμένα  αύριο Παρασκευή 18/1  η δημοτική αρχή  για τις εξελίξεις στο θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς.  Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Τζένης Οικονόμου.

Όμως η   επικείμενη κατάργηση της αυτοτέλειας του Πανεπιστημίου Στερεάς και η απορρόφηση του στο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλίας είναι το αποτέλεσμα αδράνειας, μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και παραλείψεων χρόνων. Ο ίδιος ο κ. Κοτρωνιάς εδώ και καιρό είχε αποδεχτεί την  πρόταση του Υπουργείου για κατάργηση της αυτοτέλειας του Πανεπιστημίου με αντάλλαγμα να μεταφερθούν στη Λαμία κάποια τμήματα. Ούτε αυτό όμως δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν.  Τώρα οι βουλευτές του δικομματισμού, Περιφερειάρχες, Νομάρχες, Δήμαρχοι κλπ  με περισσή υποκρισία προσπαθούν   να αποφύγουν το πολιτικό κόστος  για  την προδιαγεγραμμένη κατάληξη του Πανεπιστημίου Στερεάς που   άφησαν ευάλωτο και συρρικνωμένο παρά τις μεγαλεπήβολες υποσχέσεις τους.  Και  δεν είναι βέβαια  η μόνη δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή μας που βλέπει καθημερινά να καταργούνται υπηρεσίες και να παίρνουν το δρόμο για τη Θεσσαλία.

Θα αναλάβουν άραγε  όσοι είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης σε αυτό τον  τόπο, το μερίδιο  ευθύνης που τους αναλογεί    για τη συστηματική Διοικητική αποψίλωση  της Περιφέρειας Στερεάς και της μετατροπής της Λαμίας από έδρα της Περιφέρειας σε πόλη δορυφόρο του δίπολου Λάρισας- Βόλου;   

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10)

Καλείστε να προσέλθετε στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΙΚΗ  δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (λόγω του κατεπείγοντος του θέματος) , που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στην οδό Αινιάνων 6, την 18η του μηνός Ιανουαρίου 2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 2:30 μμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης.

 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Εισηγητής : κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δείτε επίσης :Τίτλοι ΤΕΛΟΣ για το Πανεπιστήμιο Στερεάς

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. Είναι γεγονός βέβαια, πως μέχρι σήμερα με ευθύνη πάρα πολλών –και δεν θα αναφερθώ στις ευθύνες που ήταν και τοπικές και γενικότερες- και κυρίως με ευθύνη της πολιτείας και του Υπουργείου Παιδείας υπήρξε μία απαράδεκτη στασιμότητα στην εξέλιξη και τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, που εξακολουθεί σήμερα, μετά από οκτώ χρόνια, να λειτουργεί όπως όταν ξεκίνησε.