Μεγάλη εβδομάδα με βροχές και χιόνια στα ορεινά της Φθιώτιδας- Καλός ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

ΦΩΤΟ από Μεγάλη Κάψη Φθιώτιδας

Bροχές, καταιγίδες και χιόνια στις ορεινές περιοχές συνθέτουν  ένα μάλλον…. Χριστουγεννιάτικο σκηνικό  μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή. Πάντως προβλέπεται βελτίωση του καιρού το Μ. Σάββατο και λιακάδα την Κυριακή της Λαμπρής.

 Στη Στερεά Ελλάδα οι χιονοπτώσεις  στα ορεινά έχουν ξεκινήσει από το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, ενώ  κακοκαιρία επικρατεί ακόμα και στην Αττική. Από το πρωί, στα βόρεια προάστια σημειώνονται βροχοπτώσεις, ενώ για λίγα λεπτά έπεσε και χαλάζι ενώ η Πάρνηθα έχει ντυθεί στα λευκά.

Από το πρωί χιονίζει στην Αράχωβα, ενώ λευκό ήταν το τοπίο που αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι  κάτοικοι του Καρπενησίου. Στη Ράχη Τυμφρηστού το ύψος του χιονιού έχει φθάσει τα 10 εκατοστά και είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον δρόμο προς Δομοκό και Μπράλο, όπου επίσης χιονίζει, ωστόσο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς αλυσίδες.

Χειμωνιάτικος είναι ο καιρός και σε αρκετά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας, όπως στην Καστανιά της Υπάτης που σκεπάστηκε από το χιόνι. Στο σημείο σπεύδουν εκχιονιστικά του Δήμου Λαμίας για να απομακρύνουν το χιόνι από το οδικό δίκτυο.
Στα πελάγη οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, όπου κατά τόπους θα φτάνουν ακόμα και τα 9 μπ., αλλά και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού  έως τη Μ. Παρασκευή. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί.  \

Οι καιρικές συνθήκες θα παρουσιάσουν βελτίωση από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Ο υδράργυρος θα σημειώσει κατακόρυφη άνοδο, οι άνεμοι θα κοπάσουν και οι καταιγίδες θα εξασθενίσουν, με αποτέλεσμα ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα να είναι σύμμαχος των εκδρομέων.
Τη Κυριακή του Πάσχα 12/4 σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται καλοκαιρία. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν περαιτέρω εξασθένηση και μόνο στα νοτιοανατολικά τμήματα θα φτάνουν τα 6 Μποφώρ.  Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα.Στην πόλη της Λαμίας το Μ. Σάββατο και την Κυριακή ο καιρόςε θα είναι καλός με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5-21 βαθμούς Κελσίου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.