Μόσχα: Ο Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (βίντεο&φώτο)

Τριήμερη επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Μόσχας την Μεγάλη Τρίτη Ρώσοι αξιωματούχοι με μια λιτή τελετή. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός στο κυβερνητικό αεροδρόμιο «Βνούκοβο» από τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ, την Ελληνίδα ομόλογό του κ. Δ-Μ.Κουμανάκου και τον δ/ντή εθιμοτυπίας

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν εκτός από την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης και την πρέσβειρα της Ελλάδας στην Μόσχα, και οικογένειες αντιστασιακών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσά τους η Αγνή Σιδερίδου, κόρη της ηρωίδας της Αντίστασης Ηλέκτρα Αποστόλου, ο Αλέξανδρος Διονυσιάδης και η Λιουμπόφ Κελεσίδη.

Κάντε κλικ στις εικόνες

Ο υποδιοικητής της στρατιωτικής φρουράς ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό που αφιέρωσε χρόνο για να τιμήσει τους νεκρούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως τιμά τους πολίτες που έδωσαν τη ζωή τους στον κοινό αγώνα ενάντια στον ναζισμό και πως μ’ αυτό τον τρόπο τιμάει και τους Έλληνες πεσόντες.

Θα ακολουθήσει το μεσημέρι κατ’ ιδίαν συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον ρώσο πρόεδρο Βλ. Πούτιν στην ατζέντα της οποίας θα βρεθούν στρατηγικής σημασίας συμφωνίες, που αφορούν την ενέργεια, τον τουρισμό και την άρση των κυρώσεων στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων. Μετά τη συνάντηση, οι δύο άνδρες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις. Το απόγευμα η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με μέλη της ελληνικής ομογένειας στη Ρωσία.

Την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει τον Ρώσo Πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ στον Οίκο Δεξιώσεων της Ρωσικής Κυβέρνησης, τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν, καθώς και τον Πατριάρχη της Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ.κ. Κύριλλο, στην Ιερά Μονή Αγ. Δανιήλ. Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα δώσει διάλεξη στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η Ευρώπη -Προκλήσεις και προοπτικές».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.