Δυναμική και μαζική η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων στη Λαμία (φωτορεπορτάζ+βίντεο)

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργάνωσαν οι ένστολοι την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου σε όλη τη χώρα αντιδρώντας στις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν την κοινωνία στον οικονομικό μαρασμό, στη  συνεχιζόμενη  επίθεση στο εισόδημά τους  και τις σχεδιαζόμενες  περικοπές στα «ειδικά μισθολόγια».

Στη Λαμία αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Περιφέρεια Στερεάς με σύνθημα «Περικοπές στην Αστυνομία, ανασφάλεια στην κοινωνία. Δεν αντέχουμε άλλο!» πραγματοποίησαν μια μαζική και δυναμική κινητοποίηση  έξω από το μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και δήλωσαν στήριξη στα αιτήματα τους  εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και του ΚΚΕ καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάϊκος ο οποίος παρέλαβε και το ψήφισμα τους.

Οι εκπρόωποι συνδικαλιστικών ενώσεων των ένστολων, με ιδιαίτερη σκληρή γλώσσα μίλησαν  για «πολιτική απάτη και αθέτηση των προεκλογικών   υποσχέσεων της κυβέρνησης , για   σκληρά και βάρβαρα μέτρα ενάντια στους ένστολους και την κοινωνία, για καθεστώς γαλέρας και   προσπάθεια βαλκανιοποίησης των συνθηκών εργασίας που οδηγούν τους ένστολους σε οριακή επιβίωση».

Όπως ανέφεραν,  οι  μέχρι τώρα  απώλειες μισθών τους  φτάνουν το 28,94εως 45,42% των ετήσιων  αποδοχών τους. Ταυτόχρονα  η  επιβολή  φορο-χαρατσιών, η  μείωση του αφορολόγητου , το τσουνάμι καταστροφής στο εφάπαξ,  οι ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες  τους οδηγούν στην εξαθλίωση. « Διαμαρτυρόμαστε και αντιστεκόμαστε σε αυτή την  πολιτική  που κάνει τους φτωχούς  φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους,  στην επιβολή μιας οικονομικής απολυταρχίας με τη χρησιμοποίηση των ένστολων ως στυγνών μηχανισμών καταστολής» τόνισαν χαρακτηριστικά.

Τέλος, επιτέθηκαν με δριμύτητα στην κυβέρνηση προειδοποιώντας όσους την στηρίζουν ότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων : «Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι  θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας. Δεν θα γίνουμε εξιλαστήρια θύματα στο σφαγείο που μας οδηγούν».

Δείτε το Βίντεο εδώ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.