Διαρροές στην παράταξη του Μπακογιάννη για τον Συμπαραστάτη του Δημότη

Αναστάτωση  προκλήθηκε στο συνδυασμό της πλειοψηφίας μετά την καταμέτρηση των ψήφων για εκλογή του  Συμπαραστάτη του Πολίτη. Η πρόταση του Περιφερειάρχη στο πρόσωπο του δικηγόρου Ηλία Κυρμανίδη για το θεσμό συγκέντρωσε μόνο 30 ψήφους ενώ απαιτούνταν για την εκλογή του 34 με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να εκλεγεί. Η δεύτερη υποψηφιότητα του κ. Μπαϊρακτάρη από την Εύβοια συγκέντρωσε 3 ψήφους. Να σημειωθεί ότι μόνο  η δύναμη της πλειοψηφίας είναι 31  ψήφοι ενώ εικάζεται  ότι υπήρξε πιθανή στήριξη  (η ψηφοφορία  είναι μυστική )  από 3-6 συμβούλους  από την ελάσσονα μειοψηφία.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ ψήφισε λευκό γιατί όπως τόνισε ο Νίκος Στουπής πρώτον ο θεσμός είναι πρακτικά απαξιωμένος και όπως δεσμεύτηκε η νέα Κυβέρνηση θα καταργηθεί με την αναθεώρηση του Καλλικράτη και δεύτερον δεν  επιδιώχτηκε από την πλειοψηφία ευρύτερη συναίνεση σε πρόσωπο κοινής αποδοχής.

 Αποχή από την ψηφοφορία δήλωσε και  ο  Θανάσης Γιαννόπουλος  στάση που  υιοθέτησε μόνο ο Πάνος Ευαγγελίου καθότι οι έτεροι δύο σύμβουλοι του ( Δ. Γεωργούλας και Μ. Γιαννάκης )προσήθαν στην ψηφοφορία. Στην ψηφοφορία προσήλθαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της  Χρυσής ς Αυγής καθώς και ο Κ. Χαϊνάς.

«Η Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε καθαρό ότι θα απέχει από την ψηφοφορία ενώ αποχή επέλεξε και ο Βασίλης Ζούμπος από την «Αριστερή Παρέμβαση για τη Στερεά Ελλάδα».

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι είναι η πρώτη διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας  στο Περιφερειακό Συμβούλιο  το αποτέλεσμα της οποίας επιφύλασσε δυσάρεστη έκπληξη στον Κώστα Μπακογιάννη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.