Γ. Σακελλαρίδης: Συνάντηση ουσίας Μέρκελ-Τσίπρα στο Βερολίνο χωρίς ενδιάμεσους (βίντεο)

Στο περιεχόμενο της συνάντησης που θα έχουν την προσεχή Δευτέρα 23 Μαρτίου στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άν. Μέρκελ αναφέρθηκε μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Η κ. Μέρκελ προσκάλεσε τον πρωθυπουργό, μετά τη χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία. Αυτό το τηλεφώνημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι και η καγκελάριος, αλλά και ο κ. Τσίπρας, επιθυμούν να έχουν μία απευθείας επικοινωνία, χωρίς ενδιάμεσους διαύλους, έτσι ώστε να μπορέσει να βρεθεί μία λύση» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

«Πιστεύουμε ότι θα είναι μια συνάντηση ουσίας και όχι μια συνάντηση επικοινωνιακή», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για τα θέματα που θα θέσει επί τάπητος στις Βρυξέλλες η ελληνική πλευρά την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Τα ζητήματα που θα βάλουμε και στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και στη συνάντηση στο Βερολίνο με την κ. Μέρκελ, έχουν να κάνουν από τη μία πλευρά στην επιμονή μας στην υλοποίηση της απόφασης της 20ής Φλεβάρη του Eurogroup, όπως αυτή προέβλεπε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες στην ουσία θα δημιουργούσαν ένα μεταβατικό στάδιο από την εποχή του μνημονίου σε μία νέα μετα-μνημονιακή εποχή και, ταυτόχρονα, θα τεθούν και τα ζητήματα της ρευστότητας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

 

Και πρόσθεσε: «Θα θέσουμε όλα τα σοβαρά ζητήματα, τα οποία υπάρχουν και αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός -όχι μόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά τα τελευταία χρόνια. Θα εκθέσουμε την κατάσταση, όπως έχει στην πραγματικότητά της, και στο επίπεδο το οικονομικό και στο επίπεδο το κοινωνικό στην Ελλάδα, και θα επιμείνουμε στην απόφαση της 20ής Φλεβάρη του Eurogroup και στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θέλει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να προχωρήσουμε μπροστά και να πάρει μια ανάσα και ο ελληνικός λαός και η ελληνική οικονομία».

Δεν συζητάμε κούρεμα ιδιωτικών καταθέσεων

Παράλληλα, ο Γ. Σακελλαρίδης απέρριψε τα σενάρια για ένα ενδεχόμενο κούρεμα ιδιωτικών καταθέσεων στο πρότυπο της Κύπρου.

«Σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, ούτε από την ελληνική πλευρά, ούτε από τη γερμανική. Η γερμανική κυβέρνηση έχει διαψεύσει τέτοιου τύπου σενάρια για την Ελλάδα και σε καμία περίπτωση φυσικά η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ήταν διατεθειμένη ούτε καν να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε:«Δεν πρέπει να αναπαράγονται τέτοιου τύπου δημοσιεύματα, ειδικά σε μια στιγμή που το τραπεζικό σύστημα είναι διασφαλισμένο και σταθεροποιημένο».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.