Διακόπτει την πολιτική στήριξη στην παράταξη ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ ο ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας

Με δυο πανομοιότυπες αποφάσεις οι οργανώσεις μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βόρειας και Νότιας Λαμίας γνωστοποιούν  ότι αποφάσισαν τη διακοπή της πολιτικής στήριξης στην αυτοδιοικητική παράταξη   ΛΑΜΙΑ  στο ΚΕΝΤΡΟ  που «συνεργάζεται» με την παράταξη ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ του νυν Δημάρχου. 

Οι λόγοι που επικαλούνται είναι η συντηρητική στροφή της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ιδιαίτερα μετά το νέο νόμο Θεοδωρακάκου-Βορίδη  για την Τ.Α. αλλά και  για σοβαρούς λόγους πολιτικής διαφωνίας με τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Λαμίας.

Να σημειωθεί ότι η αυτοδιοικητική κίνηση ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ δημιουργήθηκε πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τη συνεργασία της ανεξάρτητης παράταξης  Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας , της κίνησης «Πόλις» που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητους πολίτες.

Η ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ που εξέλεξε 3 συμβούλους τους (Παναγιώτη Στασινό, Νίκο Πάπουτσα και Γιώργο Παπανικολάου)  συνεργάστηκε στη συνέχεια με την παράταξη του νυν Δημάρχου  Ευθ. Καραΐσκου διατηρώντας την  αυτονομία της ενώ   το μέλος της Παναγιώτης Στασινός  (ο οποίος όμως προέρχεται από το χώρο των Οικολόγων-Πρασίνων και δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ)  ορίστηκε Αντιδήμαρχος  στο Δήμο Λαμιέων.

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Οργάνωσης μελών Νότιας Λαμίας

Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, οι οποίες διεξήχθησαν με το Νόμο Κλεισθένη και την απλή αναλογική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύοντας ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί τον κορμό της δημοκρατίας,  ήταν πάντα υπέρμαχος των συνεργασιών που στοχεύουν στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Με τη λογική αυτή αποφασίστηκε το Σεπτέμβριο του 2019,  η συνεργασία της δημοτικής παράταξης ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ που στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  με την παράταξη ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ του νυν Δημάρχου.

Δυστυχώς όμως, με τα νομοθετήματα Θεοδωρικάκου και Βορίδη που υποστηρίχθηκαν και υλοποιήθηκαν από την παράταξη ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ,  η απλή αναλογική δεν εφαρμόστηκε ποτέ και η οποιαδήποτε συνεργασία παρέμεινε κενό γράμμα. Το δημοτικό συμβούλιο, από κυρίαρχο όργανο της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών,  μετατράπηκε σε διαδικαστικό όργανο,  ενώ αντίθετα η οικονομική επιτροπή στην οποία την απόλυτη πλειοψηφία έχει η δημοτική αρχή,  απέκτησε υπερεξουσίες που δε συνάδουν με τη διαφάνεια και τη δημοκρατία. Χαριστική βολή δόθηκε με το νέο εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος γυρίζει το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης σε σκοτεινές εποχές και ουσιαστικά καταργεί κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση που προέβλεπε ο νόμος Κλεισθένης.

Η οργάνωση μελών νότιας Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιλαμβανόμενη το πολιτικό διακύβευμα και την συντηρητική στροφή που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και για σοβαρούς λόγους πολιτικής διαφωνίας με τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Λαμίας,  συνεδρίασε και αποφάσισε την διακοπή της πολιτικής στήριξης στην αυτοδιοικητική παράταξη   ΛΑΜΙΑ  στο ΚΕΝΤΡΟ  που «συνεργάζεται» με την παράταξη ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ του νυν Δημάρχου.

Είναι επιβεβλημένη η δημιουργία μιας νέας αυτοδιοικητικής παράταξης με τη συμμετοχή όλων των προοδευτικών δυνάμεων στο  Δήμο Λαμιέων.

Απόφαση γενικής συνέλευσης Οργάνωσης Μελών Βόρειας Λαμίας

Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, οι οποίες διεξήχθησαν με το Νόμο Κλεισθένη και την απλή αναλογική. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύοντας ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί τον κορμό της δημοκρατίας, ήταν πάντα υπέρμαχος των συνεργασιών που στοχεύουν στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Με τη λογική αυτή αποφασίστηκε το Σεπτέμβριο του 2019, η συνεργασία της δημοτικής παράταξης ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ που στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την παράταξη ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ του νυν Δημάρχου. Δυστυχώς όμως, με τα νομοθετήματα Θεοδωρικάκου και Βορίδη που υποστηρίχθηκαν και υλοποιήθηκαν από την παράταξη ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ, η απλή αναλογική δεν εφαρμόστηκε ποτέ και η οποιαδήποτε συνεργασία παρέμεινε κενό γράμμα. Το δημοτικό συμβούλιο, από κυρίαρχο όργανο της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών, μετατράπηκε σε διαδικαστικό όργανο, ενώ αντίθετα η οικονομική επιτροπή στην οποία την απόλυτη πλειοψηφία έχει η δημοτική αρχή, απέκτησε υπερεξουσίες που δε συνάδουν με τη διαφάνεια και τη δημοκρατία. Χαριστική βολή δόθηκε με το νέο εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος γυρίζει το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης σε σκοτεινές εποχές και ουσιαστικά καταργεί κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση που προέβλεπε ο νόμος Κλεισθένης.

Η οργάνωση μελών Βόρειας Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιλαμβανόμενη το πολιτικό διακύβευμα και την συντηρητική στροφή που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και για σοβαρούς λόγους πολιτικής διαφωνίας με τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Λαμίας, συνεδρίασε και αποφάσισε τη διακοπή της πολιτικής στήριξης στην αυτοδιοικητική παράταξη ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ που «συνεργάζεται» με την παράταξη ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ του νυν Δημάρχου. Είναι επιβεβλημένη η δημιουργία μιας νέας αυτοδιοικητικής παράταξης με τη συμμετοχή όλων των προοδευτικών δυνάμεων στο Δήμο Λαμιέων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

2 comments

  1. ΧΑΖΟΣ

    να ρωτησω? αυτοι που δεν ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικες εκλογες, κοντρα στις αποφασεις του κομματος θα κανουν κριτικη??? εχουν βρει αλλο δεξιο να στηριζουν?
    να παρει κεφαλια η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ τωρα,

  2. ΑΛΗΘΕΙΕΣ

    Πλάκα κανεις🤣🤣🤣. Για να δούμε τα νούμερα στη ΛΑΜΊΑ. Συριζα στις
    ΕΘΝΙΚΕΣ 31,84 %, στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 14,13%
    και στο Δημος Λαμιεων 7,58%!!!!!! Που σαι ΑΡΗ να πάρεις κεφάλια που τολμανε οι κρυφό δεξιοί να σε μνημονευουν και να περνάνε από την πλατεία Λαού. Σας πήρανε χαμπάρι υποκριτές. Αλέξη βάλε τάξη στη ΛΑΜΙΑ