Δεν έκανε δεκτή η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς την αποποινικοποίηση των διώξεων πολιτών για τα διόδια

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις συνεχείς εγκαταστάσεις νέων σταθμών διοδίων, αλλά και τις αυξήσεις τιμής των χαρατσιών διέλευσης στο εθνικό δίκτυο και τους παράπλευρους δρόμους είναι πλέον αφόρητη για τους κατοίκους της Περιφέρειάς μας.

Εδώ και μήνες συγκροτήθηκε μια επιτροπή για τα διόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο που υποτίθεται θα έφερνε μια σοβαρή μελέτη της κατάστασης και θα κατέληγε σε συγκεκριμένες προτάσεις για το πρόβλημα. Το κείμενο που κατατέθηκε από την επιτροπή στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στην οποία συμμετείχαν μέλη από τις παρατάξεις της πλειοψηφίας και του κ. Χαϊνά είναι πρόχειρο χωρίς σοβαρή ανάλυση των υφισταμένων αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης και χωρίς να μπαίνει στην ουσία του προβλήματος με συγκεκριμένες προτάσεις για  αναθεώρηση τους.

Στο ίδιο κλίμα η απόφαση για τα διόδια στην οποία κατέληξε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι το λιγότερο άτολμη κινούμενη στο πνεύμα για «λογικά» διόδια, πολύ πίσω από την προηγούμενη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου στην οποία εκφράζονταν η αντίθεση του στην εγκατάσταση διοδίων κατά μήκος της Εθνικής οδού.

Οι προτάσεις που υιοθετήθηκαν από την πλειοψηφία του ΠΣ τονίζουν την ανάγκη μείωσης της τιμής των διοδίων κατά 50% με ειδική μέριμνα για τις οικονομικά αδύνατες κοινωνικές ομάδες, καμιά νέα εγκατάσταση σταθμού διοδίων στην Περιφέρεια με ιδιαίτερη αναφορά μόνο στα διόδια στο τμήμα Σχηματάρι- Χαλκίδα (!) και επιτάχυνση των διαδικασιών για ολοκλήρωση του παράπλευρου δικτύου.

Είναι χαρακτηριστικό πως παρά τις έντονες αιτιάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν έκανε δεκτή και δεν συμπεριλαμβάνει στην τελική απόφαση την πρόταση για αποποινικοποίηση των διώξεων των πολιτών που μετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων κάτι που προανήγγειλε ο ίδιος Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.