Γ. Σαρακιώτης: «Μάχιμα ελληνικά στρατεύματα στο Σαχέλ: Μια ακόμη αυτοαναίρεση Μητσοτάκη»

«Άριστη» στην αναξιοπιστία και στην ανακολουθία λόγων και έργων αποδεικνύεται η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ακόμη και στα φλέγοντα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής» δηλώνει ο  βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιάννης Σαρακιώτης με αφορμή τη δέσμευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για αποστολή ελληνικών  στρατευμάτων στην εμπόλεμη ζώνη του Σαχέλ.

«Έχοντας από την πρώτη μέρα παρουσιάσει δείγματα γραφής στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία θα «κατήγγειλε» και θα «ακύρωνε», ενώ τώρα την αποθεώνει και την επικροτεί, ο κ. Μητσοτάκης παλινωδεί και όσον αφορά την Ελληνογαλλική Συμφωνία και τις δεσμεύσεις της χώρας μας σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων στη διακεκαυμένη πολεμική ζώνη του Σαχέλ της Υποσαχάριας Αφρικής.

Και αν μια τέτοια απόφαση δεν έθετε σε κίνδυνο ζωές Ελλήνων στρατιωτικών, η διαχείριση του θέματος από πλευράς της Κυβέρνησης θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως τραγελαφική, σε συνέχεια άλλων παρόμοιων πρόσφατων αυτοαναιρέσεων επί κρίσιμων ζητημάτων όπως αυτό της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Ήταν μόλις πριν δύο μήνες, κατά τη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή περί της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας, όταν ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας αναφερόταν στο άρθρο 18 της εν λόγω συμφωνίας τονίζοντας ότι «σκοπεύετε να ενταχθούν ελληνικές ειδικές δυνάμεις να πολεμήσουν σε μάχιμες μονάδες υπό γαλλική διοίκηση στην περιοχή του Σαχέλ, απέναντι σε τζιχαντιστές, με όλους τους κινδύνους που αυτό μπορεί να επιφέρει», ενώ εν συνεχεία υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε προωθήσει την αξιοποίηση της ελληνικής ήπιας ισχύος στη συγκεκριμένη γεωγραφική ζώνη συμμετέχοντας ενεργά σε προγράμματα ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας.

Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν απόλυτη: «Η Ελλάδα δεν έχει συμφωνήσει να συμμετάσχει σε αυτή τη δύναμη. Οι λαϊκισμοί σας περί επιστροφών φέρετρων με την ελληνική σημαία είναι ό,τι αθλιέστερο έχω ακούσει σε αυτή την αίθουσα από όταν ανέλαβα τη διακυβέρνηση του τόπου». Μάλιστα, σε ένα κρεσέντο αλαζονείας, ο Πρωθυπουργός ειρωνεύτηκε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ρωτώντας αν γνωρίζουμε «πόσες είναι οι επιχειρήσεις στο Σαχέλ».

Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης

Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία

Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.