Γενική Απεργία:Μαζική και ενωτική πορεία στη Λαμία με συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Στερεάς

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Με  επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησαν  στη Φθιώτιδα η  48ωρη γενική απεργία και οι κινητοποιήσεις στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Με συγκεντρώσεις, πορείες και καταλήψεις   οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία  διατράνωσαν  την αντίθεση τους στο πολυνομοσχέδιο οδοστρωτήρα εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το οποίο κατατέθηκε χθες τη νύχτα  από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και θα τεθεί προς ψήφιση  τα μεσάνυχτα της Τετάρτης .

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε κοινή συγκέντρωση  του Εργατικού Κέντρου και των Πρωτοβάθμιων σωματείων Φθιώτιδας στην πλατεία Διάκου με μεγάλη συμμετοχή. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Στερεάς. Χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λαμίας πραγματοποίησαν κατάληψη στο Δημαρχείο ενώ κλειστός θα παραμείνει ο ΧΥΤΑ μέχρι την Πέμπτη. Αύριο Τετάρτη ημέρα ψήφισης των μέτρων στη Βουλή τα συνδικάτα καλούν σε νέα συγκέντρωση στις 6:00 το απόγευμα στην πλατεία Διάκου, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν και οι επαγγελματοβιοτέχνες του Νομού.

Στη σημερινή  συγκέντρωση και πορεία  το παρόν έδωσαν με το πανό τους, το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, η ΕΛΜΕ και οι εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας,  οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λαμίας, το υπαλληλικό και διδακτικό προσωπικό του ΤΕΙ Λαμίας, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Πάρκου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.