ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΛΑΜΙΑΣ: Αλληλέγγυες δράσεις ενάντια στις διακοπές ηλεκτροδότησης

Ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας αδυνατεί να ανταποκριθεί σε συσσωρευμένες υποχρεώσεις απέναντι στη ΔΕΗ. Καθημερινά δεχόμαστε εκκλήσεις για βοήθεια από ανθρώπους που απειλούνται ή έχουν «τιμωρηθεί» με διακοπή ηλεκτροδότησης. Προσπαθώντας να συμβάλλουμε στην αποτροπή διεύρυνσης αυτού του φαινομένου προχωρήσαμε:

 α) στη διερεύνηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου και στην επεξεργασία και δημοσιοποίηση κειμένων, που αναδεικνύουν τόσο τις «θετικές» πλευρές του όσο και την άρνηση εφαρμογής του.

β) σε παραστάσεις στις υπηρεσίες της ΔΕΗ προκειμένου να τύχουν κάποιας λογικής και ρεαλιστικής αντιμετώπισης αιτήματα συμπολιτών μας για διακανονισμό οφειλών.

γ) σε διανομή ενημερωτικού υλικού έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ.

δ) στη συλλογή υπογραφών για την εφαρμογή μέτρων υπεράσπισης όσων έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Όλα αυτά έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται παράλληλα με τις διαδοχικές ανοιχτές συνελεύσεις κάθε Δευτέρα 8μμ στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας. Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς του τόπου μας να αγωνιστούμε για:

1) Αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης όλων των συμπολιτών μας.

2) Πάγωμα των χρεών με άτοκο – μακρόχρονο διακανονισμό και αποσύνδεσή τους από το λογαριασμό της ΔΕΗ.

3) Ανάληψη αναλογούντων χρεών από Δήμους/ΕΡΤ.

4) Διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου και αντίστοιχη έκπτωση σε Δημοτικά τέλη / ΕΡΤ.

5) Σημαντική μείωση ή και απαλλαγή από επόμενα Δημοτικά τέλη και ΕΡΤ, για όσους διακανονίζονται τα χρέη τους, ώστε να είναι ρεαλιστικός ο διακανονισμός.

6) Εφαρμογή, επιτέλους, του νόμου 4001/2011, που αναφέρεται σε

ενεργειακή πενία, σε ευάλωτους πελάτες και προβλέπει, μεταξύ άλλων, παροχή μειωμένων τιμολογίων, ευνοϊκότερους όρους πληρωμής και απαγόρευση διακοπής σύνδεσης.

Το κείμενο με τις υπογραφές θα κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που από τον Αύγουστο του 2011 δεν εφαρμόζει το νόμο 4001. Θα κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια, στον Δήμο, σε φορείς του νομού, σε Κόμματα και σε βουλευτές. Ήδη έχει συλλέγει ένας σημαντικός αριθμός υπογραφών και η συλλογή τους συνεχίζεται.

 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΛΑΜΙΑΣ

 Συνέλευση πολιτών και συλλογικοτήτων: Εργατικό Κέντρο Λαμίας, κάθε Δευτέρα 08:00μμ

 Διαδικτύωση – ενημέρωση – επικοινωνία:

http://syllogikilamia.wordpress.com/ & 6909 720522

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.