Αρχηγός ΓΕΣ: Ούτε σαν σκέψη δεν υπάρχει το «κλείσιμο» του ΚΕΥΠ στη Λαμία

Από τον ίδιο τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη πήραν τη διαβεβαίωση οι στρατιωτικοί και οι αυτοδιοικητικοί της Φθιώτιδας ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στην Λαμία δεν θα καταργηθεί, παρά τη νέα δομή που σχεδιάζει για τον στρατό η κυβέρνηση. «Ούτε σαν σκέψη δεν υπάρχει στην ηγεσία του Στρατού το «κλείσιμο» του ΚΕΥΠ στη Λαμία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τελλίδης
Αρχηγός ΓΕΣ , επισκέφτηκε τη Λαμία, για να παραστεί στην τελετή αποφοίτησης του Βασικού Σχολείου Πυρομαχικών και Εξουδετέρωσης – Καταστροφής Πυρομαχικών & Εκρηκτικών (EOD-IED) και στην τελετή Ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2015 Γ΄ ΕΣΣΟ.
Την θέση αυτή επανέλαβε ο Αρχηγός του ΓΕΣ στο Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη που του έθεσε κατά τη διάρκεια μακράς συνομιλίας που είχαν, μεταξύ άλλων θεμάτων, το ζήτημα απομάκρυνσης του ΚΕΥΠ από τη Λαμία.
Ο Αρχηγός του ΓΕΣ διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Λαμιέων πως «το ΚΕΥΠ είναι ένα από τα αρτιότερα στρατόπεδα και δεν υπάρχει περίπτωση να εισηγηθεί το κλείσιμό του, παρά μόνο την αναβάθμισή του. Για μένα είναι μια ηθική δέσμευση», είπε χαρακτηριστικά ο Στρατηγός για να προσθέσει «άλλωστε και η τοποθέτηση Ταξίαρχου στη διοίκηση, είναι ένα είδος αναβάθμισης του Κέντρου».
Ο κ. Σταυρογιάννης σε δηλώσεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης, αφού επισήμανε πως η θέση του αρχηγού για παραμονή του ΚΕΥΠ στη Λαμία είναι ταυτόσημη με τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι «στο ΚΕΥΠ έχουν επενδυθεί πάρα πολλά χρήματα από τους φορολογούμενους και είναιτο μεγαλύτερο και το καλύτερο σε υποδομές Κέντρο Εκπαίδευσης. Μετά και την απομάκρυνση της ΜΕΡΥΠ, που δεν έπρεπε να φύγει από την περιοχή, ζήτημα για το ΚΕΥΠ δεν τίθεται.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.