Μαζική διαδήλωση και συγκρούσεις στη Βαυαρία ενόψει της G7

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν στο γερμανικό θέρετρο Γκάρμις- Παρτενκίρχεν, όπου την Κυριακή ξεκινάει η σύνοδος της G7, των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του κόσμου (Γερμανία, Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και ΗΠΑ). Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη σύνοδος κορυφής που πραγματοποιείται χωρίς τη Ρωσία από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους ενάντια στη φτώχεια και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Όμως χιλιάδες είναι και οι αστυνομικοί, περίπου 17.000, που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Η αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού όταν ομάδα διαδηλωτών φωνάζοντας συνθήματα επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Ακολούθησαν συγκρούσεις και τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε.

«Τούβλο τούβλο, τοίχος τοίχος σταματήστε το G7 και κάντε το σύστημα να καταρρεύσει», ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε στη διαδήλωση. «Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, που βυθίζει τους ανθρώπους στην φτώχεια χρόνο με τον χρόνο. Εδώ εκπροσωπούμε την Ελλάδα, την Ιταλία αλλά και όλους όσους αντιστέκονται στην καταπίεση και τον καπιταλισμό», δήλωσε στο RT ο Σάιμον Ερνστ από την κίνηση «Σταματήστε τους G7.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους και στην Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, οι διαπραγματεύσεις των οποίων συνεχίζονται με μυστικότητα. Όπως αναφέρουν η συμφωνία θα πλήξει τις οικονομίες της Ευρώπης προς όφελος των αμερικανικών πολυεθνικών.

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.