Αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον Φώντα Κακκαβά από τους συναδέλφους του στη ΛΑΡΚΟ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Καλό ταξίδι συνάδελφε Φώντα. Θα σε θυμόμαστε πάντα με το χαμόγελο και τα καλαμπούρια σου.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι. Το μυαλό όλων μας είναι στους συναδέλφους και τους συντοπίτες μας που χτυπημένοι από τον κορονοϊό, με την καθοριστική βοήθεια, την ηρωική αυταπάρνηση των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ , δίνουν τη μάχη να κρατηθούν στη ζωή. Οι ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε. Το μυαλό όλων μας είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που δεν μπόρεσαν να κερδίσουν αυτή τη μάχη.

Γνωρίζουμε, ειδικά για τις απώλειες νέων ανθρώπων δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς. Από καρδιάς απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους τους. Από καρδιάς ευχόμαστε καλό ταξίδι στον συνάδελφο Ξενοφών Κακκαβά, 42 ετών, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών και 20 χρόνια εργαζόμενο στη ΛΑΡΚΟ.

Δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε όλοι οι εργαζόμενοι, με όλες μας τις δυνάμεις, έτσι ώστε να μη λείψει τίποτα υλικά στην οικογένειά του.

Η οργή μας ξεχειλίζει. Ένα χρόνο πάνω από 7.000 νεκρούς, χιλιάδες και τα αιτήματα των σωματείων για προσλήψεις στα νοσοκομεία, για ΜΕΘ, για κλίνες, για μαζικό εμβολιασμό, για μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, για μέτρα αποσυμφόρησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για μέτρα στα σχολεία, στις σχολές, στα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση, αντί για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, προσφέρει καταστολή σε όποιον διαμαρτύρεται.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των εργοδοτών, είναι εγκληματικές. Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία ζητούν προσλήψεις, κλίνες και ΜΕΘ, την ώρα πού γίνεται διαλογή ασθενών με κριτήριο την ηλικία, η Κυβέρνηση παζαρεύει χαϊδεύοντας και μπουκώνοντας τους κλινικάρχες της ιδιωτικής υγείας.

Απαιτούμε, να τους επιτάξει τώρα, δωρεάν, χωρίς όρους και παράλληλα να ενισχύσει το ΕΣΥ.

Δεν δεχόμαστε, «ο Μπαρμπαγιάννης, ο Μαστροτάκης, η κυρά Μαρία κ.ο.κ.», που μία ζωή ήταν στη βιοπάλη, στο χωράφι, στη φάμπρικα, στα γιαπιά, στην καθαριότητα, που έχουν παράξει με τα χέρια τους και έχουν προσφέρει υπηρεσίες εκατομμυρίων ευρώ ο καθένας, που έχουν πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλιστικές εισφορές, ναι είναι θύματα της επιλεκτικότητας.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με την πλειοψηφία των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών είναι συνυπεύθυνες σε αυτό το έγκλημα. Ο καθένας από το μετερίζι του και μέσα από τις πολιτικές του επιλογές, έχει βάλει το χεράκι του και σήμερα έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Θα το πληρώσουν όλοι τους, με πολιτικούς όρους, ακριβά. Ο λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.

Στη Λοκρίδα η κατάσταση ξέφυγε με δική τους ευθύνη. Ο μοναδικός χώρος δουλειάς που πραγματοποιούσε επαναλαμβανόμενα τεστ, ήταν και είναι η ΛΑΡΚΟ και αυτό κάτω από την πίεση των σωματείων της. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Όσα τεστ έχουν γίνει στη ΛΑΡΚΟ όλο το προηγούμενο διάστημα σε 800 εργαζόμενους, ούτε κατά το ήμισυ δεν έχουν πραγματοποιηθεί στην υπόλοιπη Λοκρίδα, σε σχεδόν 20.000 κατοίκους.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απέδειξαν ποιος έχει κρατήσει τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή τόσα χρόνια. Οι συνάδελφοι που δεν μπήκαν σε καραντίνα, δουλεύοντας με δύναμη ψυχής, 12ώρα και τα ρεπό τους χωρίς ξεκούραση, απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι τιμούν το μεροκάματο, πονάνε την ΛΑΡΚΟ σαν κομμάτι της ζωής τους. Το ευχαριστώ από την πλευρά της Κυβέρνησης είναι να συνεχίζει να εμπαίζει με την αγωνία των εργαζομένων και να μην λέει το τι σχεδιασμό έχει για την διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων. Να μην πληρώνει τις αποδοχές κανονικά για τις ημέρες καραντίνας. Να αφήνει τους εργολάβους να αλωνίζουν και να μην καταβάλουν τα ημερομίσθια στους εργαζόμενους για τις ημέρες της κακοκαιρίας. Ακόμη και τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν τους εφαρμόζουν όπως αυτοί θέλουν.

Καταγγέλλουμε τις ψεύτικες δημόσιες δεσμεύσεις του υπουργού οικονομικών για συνάντηση ενημέρωσης.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που έχει δώσει κατεύθυνση στην ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ και αυτή με την σειρά της δεν απάντα γραπτώς στα σωματεία, αποφεύγει ακόμη και τη διαβούλευση για διάφορα, φλέγον για τους εργαζόμενους, ζητήματα που έχει ζήτηση το επιχειρησιακό σωματείο του εργοστασίου.

Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν γίνεται να πεθαίνουμε και να μένουμε θεατές. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με συσπείρωση, ενότητα και αποφασιστικότητα να ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις μέχρι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας:

Ø Μέτρα προστασίας της υγείας του λαού. Επίταξη όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας σε όλη την επικράτεια χωρίς όρους και προϋποθέσεις για τους κλινικάρχες και ενίσχυση του ΕΣΥ.

ü Μέτρα προλήψεις για την ελάττωση της διασποράς του θανατηφόρου ιού. Με ευθύνη του κράτους, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο επαναλαμβανόμενα τεστ. Επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους χώρους δουλειάς.

ü Άμεση πλήρη αποζημίωση στην οικογένεια του συναδέλφου που χάθηκε από το θανατηφόρο ιό. Εξασφάλιση μόρφωσης και σπουδών στα παιδιά του, εργασία με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα στη γυναίκα του.

ü Άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο ύψος δύο μισθών στις οικογένειες των συναδέλφων που είναι στις ΜΕΘ.

ü Άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο ύψος ενός μισθού σε όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ü Καταβολή των προσαυξήσεων νυχτερινών και αργιών που έχασαν οι εργαζόμενοι που μπήκαν σε καραντίνα ή κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας.

ü Ορισμός ημερομηνία και ώρας τηλεδιάσκεψης μεταξύ των αρμοδίων υπουργείων και των σωματείων της ΛΑΡΚΟ. Η κυβέρνηση, συγκεκριμένα, γραπτώς και αναλυτικά να ενημερώσει το τι σχεδιασμό έχει για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και για τους εργαζόμενους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.