Ανακοίνωση -καταγγελία της ΚΝΕ Φθιώτιδας για την καταστολή στο 1ο Λύκειο

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταγγέλλει το όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Λαμίας στο 1ο Λύκειο της πόλης με πρόσχημα τη διατάραξη της οικιακής ειρήνης για τους μαθητές και την αμέλεια ανηλίκου για τους γονείς.

Μετά την πρόσφατη επέμβαση στο 1ο ΕΠΑΛ, χθες βράδυ σειρά είχε το 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας.  Στο χώρο του σχολείου βρέθηκαν 9 ανήλικοι μαθητές οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν με εντολή Εισαγγελέα και οι 8 από τους κηδεμόνες τους. τα ξημερώματα μαθητές και γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η τρομοκράτηση των αγωνιστών μαθητών, των μαθητών που σηκώνουν κεφάλι ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια. Αυτή έχει την πρώτη ευθύνη. Στόχος τους να συνεχίζουν διά πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή τους πολιτική, να καταστείλουν τους αγώνες, να διαμορφώσουν κλίμα τρομοκρατίας για να σταματήσει κάθε αγωνιστική διάθεση στο μαθητικό κίνημα.

 Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και τους νέους της πόλης να καταδικάσουν με κάθε τρόπο τον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης, να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των μαθητών.

ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΙΧΟ. Να συναντήσουν  απέναντί τους το μαζικό, οργανωμένο, συντονισμένο αγώνα όλων των μαθητών των Ενιαίων Λυκείων, των μαθητών ΕΠΑΛ, των γονιών, των εκπαιδευτικών, όλων των εργαζομένων.

 Η πρόσφατη μεγαλειώδη Πανελλαδική συγκέντρωση που συνδιοργάνωσαν 1000 περίπου μαζικοί φορείς με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ δείχνει το δρόμο. Μόνο η οργάνωση και η ταξική πάλη όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, μπορεί να ανατρέψει τα αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα της ολιγαρχίας του πλούτου που προωθεί η Ε.Ε. και κάθε λογής πολιτική δύναμη που την στηρίζει. Είναι η μόνη εγγύηση για ένα καλύτερο ελπιδοφόρο μέλλον των εργατικών λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.