ΣΥΡΙΖΑ: «Κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Είναι γνωστό ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί. Από τα ευτράπελα με τα πριονισμένα δοκάρια, τα σκαμμένα γήπεδα, τη ρατσιστική συμπεριφορά ακροδεξιών οπαδών, μέχρι τη δολοφονία του αδικοχαμένου φιλάθλου του Εθνικού Πειραιά στον αγώνα με τον Ηρόδοτο, ο κατάλογος της αθλιότητας και του αίματος είναι μακρύς.

Τώρα, η κλήση σε απολογία του Αφρικανού ποδοσφαιριστή της Λαμίας KAMARA JOHN BANCOLE για παράβαση ολόκληρου του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE δεν μας προκαλεί καμιά έκπληξη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε ήδη πέσει θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς όταν αποκλείστηκε από την ομάδα του ως ενδεχόμενος φορέας του ιού EMBOLA, λόγω της καταγωγής του. Θέλησε να διαμαρτυρηθεί φορώντας μια φανέλα με το σύνθημα «ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΤΙΚΟΑΦΡΙΚΑΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΟΣ», γεγονός που δεν το αντέχει η κουλτούρα και … ο υπεράνω όλων πειθαρχικός κανονισμός του αυτοδιοικούμενου ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα μανιφέστα και οι κώδικες, που απαγορεύουν ΜΌΝΟ εκείνα τα πολιτικά ή κοινωνικά μηνύματα στα γήπεδα που δεν εντάσσονται στις επικοινωνιακές καμπάνιες της UEFA, θεωρώντας τα ως «πρόβλημα», δημιουργούνται από όσους θέλουν το ποδόσφαιρο μέσα στη γυάλα. Από αυτούς που θεωρούν ότι ο μόνος λόγος ύπαρξης του δημοφιλούς αθλήματος είναι η οικονομική σχέση με τους πελάτες που αγοράζουν εισιτήριο, πληρώνουν την συνδρομητική τηλεόραση και παίζουν στοίχημα. Είναι γνωστό ότι σε αυτή τη σχέση και σε ένα τέτοιο ποδόσφαιρο φυτρώνει ο οπαδισμός, το μίσος, ο ρατσισμός, η διαπλοκή και η ανομία.

Φυσικά, για την ανύπαρκτη αθλητική ηγεσία και τον διακοσμητικό ρόλο της σήμερα, στα θέματα της εξυγίανσης του αθλητισμού, της βίας και του ρατσισμού δεν αξίζει να πούμε ούτε λέξη.

Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε επίγνωση του δύσκολου εγχειρήματος και τις σφοδρές αντιστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε στη προσπάθεια για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από την αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε.

Προς το παρόν απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών εις βάρος του JOHN KAMARA, με μια συγνώμη προς τη φίλαθλη κοινή γνώμη. Είναι θέμα αρχής η δημόσια τοποθέτηση όλων των φορέων του αθλητισμού, της ΕΠΟ, του Συνδικαλιστικού Οργάνου των Ποδοσφαιριστών, του ΠΣΑΤ, της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, των φορέων του αθλητικού δικαίου.

Σε αντίθετη περίπτωση θα αξιοποιήσουμε κάθε πολιτικό, νομικό, κινηματικό ή άλλο μέσο εντός κι εκτός Ελλάδος, ώστε να βγάλουμε κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό και σε όσους βάζουν σε δεύτερη μοίρα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το φίλαθλο πνεύμα.

Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής ΣΥΡΙΖΑ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.